4Lo6tkEvBVv3ZgCOiTpUbnOmMWU buatbest: Awek Bunuh Diri Selepas Gambar Buah Dadanya Tersebar Di Internet..


Klik Iklan Untuk Info



Tuesday, 16 October 2012

Awek Bunuh Diri Selepas Gambar Buah Dadanya Tersebar Di Internet..


Awek nie bunuh diri selepas gambar lucah buah dadanya tersebar di internet..Dia sempat 'post' video menyayat hati tentang pelbagai tekanan yang dihadapinya di You Tube sebelum itu..Dia dijumpai membunuh diri Rabu lalu dengan menggantung diri sendiri..Jom tengok video yang dia muat naik di You Tube sebelum membunuh diri..~ 



Awek yang bernama Amanda Todd itu ditemui mati membunuh diri di rumahnya di Port Coquitlam, British Columbia, Kanada, dengan menggantung diri sendiri..


Dia dipercayai menjadi mengsa buli siber di internet berdasarkan video yang di muat naik ke laman You Tube beberapa minggu sebelum bertindak nekad membunuh diri dengan menggantung diri di rumahnya..

Dia juga dikatakan telah mengambil dadah dan alkohol berlebihan dan telah dua kali cuba membunuh diri sebelum kejadian itu dengan mengelar tangannya sendiri dan meminum racun peluntur..Bagaimanapun tindakan untuk bunuh dirinya itu tidak berjaya..

Tekanan terhadap dirinya bermula selepas gambar lucah yang dia menunjukkan buah dadanya disebarkan ke internet selepas berkenalan dengan seorang lelaki dalam laman sembang online..

Akibat daripada itu, Amanda Todd telah mengambil keputusan berpindah ke bandar yang lain kerana tertekan..Dia bagaimanapun terus di ganggu melalui Facebook dengan suspek turut mengedarkan gambar lucahnya kepada kenalan terdekat wanita itu..

Akibat beberapa tekanan lain yang tidak dapat diterima olehnya, dia mengambil tindakan bunuh diri  menggantung dirinya..

Klip video itu berakhir dengan imej yang menakutkan dimana dia menunjukkan lengannya berlumuran darah kerana dihiris..

Berikutan kematian anaknya itu, Carol Amanda, ibu berkata Amanda Todd, memberitahu dia mahu video itu dijadikan amaran kepada orang lain untuk mengelakkan diri daripada menjadi mangsa buli di internet..


Video yang menyayat hati dimuat naik di You Tube sebelum beberapa minggu membunuh diri



p/s: agak2 apa pengajaran yang nak disampaikan?



12 comments :

  1. buli siber, bogel depan kamera, bunuh diri, arak. hm...dunia...

    ReplyDelete
  2. apa nak jadilah dengan manusia zaman kini...

    pelbagai jalan penyelesaian boleh dilakukan, mati/bunuh diri juga dia pilih...

    ReplyDelete
  3. ish3, macam2 la dunia sekarang nie

    ReplyDelete
  4. Buruk padahnya wanita diluar sana jika terlalu percaya kepada kenalan online

    ReplyDelete
  5. sapa suh tayang boobs.. adui

    ReplyDelete

  6. cerita pakjoe datang terjah di blog nie... 4 c joe bg dekat blog nie cute,cun,comel,cantik niceeeeeee entry,http://pakjoe-pakjoe.blogspot.com/ terjah sini sama k sebab pakjoe dh follow blog nie

    ReplyDelete
  7. tu kan mat saleh.. diorang kn macam2.mane nak pikir Tuhan tu ade.
    2 la, gambar tu jgn di bg.hmm. skrg it du hujung cr, ape je bole buat.

    ReplyDelete
  8. wahai wanita, pelihara la ksucianmu.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

exchange bloglist