4Lo6tkEvBVv3ZgCOiTpUbnOmMWU buatbest: Zul Yahya Hina Sultan Johor Dengan Perkataan Bab* Di Facebook..!


Klik Iklan Untuk Info



Monday, 22 October 2012

Zul Yahya Hina Sultan Johor Dengan Perkataan Bab* Di Facebook..!



Seorang lelaki bernama Zul Yahya telah mencetuskan kemarahan ramai ekoran tindakannya mengkritik dan menghina Sultan Johor beberapa hari lepas..Tindakan kurang bijaknya itu mengundang kontroversi dikalangan masyarakat..Zul Yahya telah bertindak menghina Sultan Johor dengan perkataan berunsur penghinaan melalui Facebook miliknya..Dia menggambarkan Sultan Johor sebagai bab*..!



Melalui laman Facebook miliknya, dia telah bertindak memaki hamun Sultan Johor dengan beberapa perkataan berbaur penghinaan serta kesat.. 

Inilah Facebook milik Zul Yahya yang bertindak memaki dan hina Sultan Johor pada 12 Oktober iaitu sejak beberapa hari lepas..Dia bertindak meng hina Sultan Johor sejak 10 Oktober lalu..


Beberapa perkataan seperti bab* boleh dilihat dengan jelas pada kenyataan yang telah di 'post' di laman Facebook miliknya beberapa hari lalu..

Tidak mustahil tindakan tegas akan diambil kepada Zul Yahya selepas berita mengenainya dilaporkan media selepas kontroversi yang dicetuskan oleh dirinya sendiri sebelum ini mendapat kritikan masyarakat..



p/s: apa komen anda tentang perkara ini..?


Artikel Berkaitan: Page Hina Islam Di Facebook


12 comments :

  1. Zul Yahya yang artis tu ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lelaki ini menggunakan nama samaran 'zul yahya' di facebook..

      Delete
  2. memang budak cari nahas, dah bosan hidup kot

    ReplyDelete
  3. Mana hilangnya adab kesopanan kita...

    ReplyDelete
  4. Zul Yahya tu nak jadi Sultan sebab tu cakap camtu..grrrrr..!!..baru ku tahuuuuu Zul Yahya begitu..

    ReplyDelete
  5. ndac banar jua eh org ani..adakah ckp mcm atu..

    ReplyDelete
  6. akaun betul ke akaun fake tu?

    ReplyDelete
  7. kalau aku jumpa makhluk ni.. sekecil kuman aku cincang kerana berani menghina kerabat sultan khususnya SULTAN JOHOR!! elok benar kalau kuasa sultan dikembalikan untuk pancung kepala mana-mana individu yang berani mencelanya. barulah boleh tengok sejauh mana beraninya individu tersebut...!

    ReplyDelete
  8. kalau aku jumpa makhluk ni.. sekecil kuman aku cincang kerana berani menghina kerabat sultan khususnya SULTAN JOHOR!! elok benar kalau kuasa sultan dikembalikan untuk pancung kepala mana-mana individu yang berani mencelanya. barulah boleh tengok sejauh mana beraninya individu tersebut...!

    ReplyDelete
  9. zul yahya menyamar ni bukan pelakon tu kan....tp SKMM boleh kesan akaun fb tu tuk cari pemilik sebenar

    ReplyDelete
  10. sedih, orang melayu gak yang hina sultan...

    ReplyDelete
  11. entahlah or melayu sudah hilang hormat kpd sultan

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

exchange bloglist