4Lo6tkEvBVv3ZgCOiTpUbnOmMWU buatbest: Keburukan Ketagih Game Internet: 6 Tahun Hidup Di Cyber Cafe


Klik Iklan Untuk Info



Monday, 1 April 2013

Keburukan Ketagih Game Internet: 6 Tahun Hidup Di Cyber Cafe


Inilah Keburukan Ketagih Permainan Online Games Di Internet..Seorang remaja lelaki yang ketagih permainan internet (online games) sanggup menghabiskan masa selama 6 tahun untuk tinggal dan hidup di sebuah Cyber Cafe..Dia dilaporkan sanggup hidup di pusat internet tersebut bagi mengatasi ketagihan dan memudahkannya untuk bermain online games dengan tenang..

Li Meng

Remaja lelaki tersebut yang dikatakan seorang yang pendiam itu dilaporkan telah hidup dengan tinggal di pusat internet tersebut selama 6 tahun sehingga menyebabkan dia telah dikenali ramai..

"Lelaki itu sering menolak untuk berkomunikasi dengan sesiapapun" ujar seorang lelaki..Saya bertanya pada pemilik Warnet, dia menyatakan bahawa lelaki tersebut sudah tinggal lama di Cyber Cafe itu sehingga dia dikenali..Dia agak kelihatan tidak terurus"..ujarnya..

"Ada seorang lelaki yang kelihatan sudah lama tidak potong rambut"..lapor seorang lelaki lain pada Beijing Times.."Dia selalu bermain online game pada malam hari serta tidur di sini pada siang harinya".."Sesekali dia bangun untuk keluar mencari makan"..

Tidak banyak yang diketahui tentang remaja tersebut samada dia mempunyai keluarga atau tidak..Yang pasti remaja lelaki tersebut dilaporkan seorang graduan universiti bernama Li Meng yang "hidup" di Cyber Cafe Warnet Bandar Changcun, Wilayah Jillin..Ketagihan yang dilalui oleh remaja lelaki tersebut kepada permainan internet menyebabkan dia menghabiskan sepenuh masanya di Cyber Cafe Warnet tersebut seharian.. (macam rumah sendiri hehe)

Dia yang hidup selama 6 tahun di pusat internet tersebut menyara kehidupannya dengan menjual barangan virtual dalam permainan online games tersebut..Remaja itu dilaporkan berjaya mengaut hampir RM320 sebulan hasil penjualan barangan virtual tersebut dan menghabiskan semula hampir RM250 sebulan untuk mengatasi ketagihan permainan online internet games tersebut..! Inilah Keburukan Permainan Online Games Di Internet..Kalau dah melekat..Habislahh~


3 comments :

  1. Bikin pc sendiri, pasang internet..main kat umah da betul :D

    ReplyDelete
  2. entah apa nak jadi. Nasiblah aku ni tak ketagih juga. hahaha. Tgk dri belakang mcm perempuan je.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

exchange bloglist