4Lo6tkEvBVv3ZgCOiTpUbnOmMWU buatbest: January 2013


Klik Iklan Untuk Info



Thursday, 31 January 2013

Trend Cabut Gigi Depan Untuk Lelaki Kacak


Di sini, anda akan di kategorikan sebagai lelaki kacak, macho dan maskulin sekiranya anda berani membuang gigi hadapan dan dibiarkan begitu sahaja..Trend tersebut dikatakan terkenal dikalangan remaja lelaki masa kini yang mahu kelihatan kacak,tampan dan menjadi idaman wanita walaupun dikatakan trend sebegitu telah bertahan sejak hampir 60 tahun lamanya....

Udara Segar Dijual Dalam Tin Berikutan Pencemaran !


Anda boleh mendapatkan udara segar yang dijual di dalam tin berikutan pencemaran udara yang semakin teruk..Jika dilihat dari luarannya, ia kelihatan seperti air minuman dalam tin seperti kebiasaannya yang dijual di kedai-kedai..

Wednesday, 30 January 2013

Anda Tidak Akan Percaya Bahawa Ini Hanyalah Lukisan !


Serius, mati hidup balik pun anda susah nak percaya bahawa ini sebenarnya hanyalah sebuah lukisan tangan dan bukannya seni visual mahupun gambar sebenar..Denagn hanya menggunakan pensel dan arang, artis seni ini melukis potret selebriti terkenal yang kelihatan seperti gambar / foto sebenar..!

Tuesday, 29 January 2013

Gila! Wanita (Amoi) Tak Tahan Kencing Tepi Jalan


Gila, amoi yang tak tahan ini kencing di tempat terbuka tanpa menghiraukan orang yang lalu-lalang sekeliling dia..Apalah salahnya kencing je dalam tandas..Gambar wanita yang sedang kencing di tepi jalan ini dikatakan berlaku di negara China..

Perempuan Melayu Bertudung Belajar Kristian Di Gereja ?



Perempuan Melayu Bertudung Murtad Belajar Kristian Di Gereja ? Bhai.... Gua tau... ramai dikalangan kiter orang Melayu memang tak pernah masuk ke dalam mana-mana Gereja.... Hahahaha.. alasan yang paling gua tak tahan nak dengar aderlah... Tabley... kiter orang Islam tabley masuk Gereja... Haram..... hahaha..... lawak siot... macam la kalu masuk Gereja jer terus jatuh kafir dan kuffar.... macam la kalu masuk Gereja jer... terus termurtad.... Wei... itu cuma jenis Hassan Ali jer yang kalu masuk kedalam Gereja terus termurtad otomatik.... hahaha... jenis lemah iman..... hahahaha....

Duit Kertas Jatuh Dari Langit, Orang Ramai Berebut-Rebut


Orang ramai berebut-rebut sambil berteriak apabila beberapa helai duit kertas dilihat jatuh dari langit sebelum dikutip oleh orang ramai yang berada di tempat tersebut..Dari mana datangnya duit-duit kertas yang jatuh dari langit itu ?

Monday, 28 January 2013

Disebalik Kisah Sedih Pemergian Siti Hajar Binti Ahmad Sabir



RENTETAN PENGALAMAN DI HARI HARI TERAKHIR SITI HAJAR BINTI AHMAD SABIR

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang
Assalamualaikum wbt.

(COPY) Alhamdulillah, segala puji-pujian dirafakkan kehadrat Allah swt. Blog yang telah lama saya tidak update akhirnya diminta isi dengan suatu hikmah yang besar dari seorang mujahidah yang telah pergi ke alam sana. Hasil penulisan ini sesungguhnya ditulis oleh ibunya yang tercinta, ibu kepada arwah Siti Hajar Binti Ahmad Sabir (alfatihah). Semoga kita memperoleh manfaat yang besar dari perkongsian ini. Selamat membaca.

Isu Najib Razak Bercinta Dengan Rozita Che Wan ?


"Kami sama-sama suka dan Rozita balas cinta saya" Najib Razak..Begitulah ayat yang terpapar pada sehelai muka surat dalam akhbar Harian Metro Ahad bertarikh 27/1/2013 hingga tersebar di Facebook..Apa sebenarnya kontroversi yang baru dikaitkan antara artis Malaysia bernama Rozita Che Wan dan Najib Razak ini selepas pelakon seksiRozita Che Wan pernah dituduh dan dikaitkan dengan isu kantoi berbogel sebelum ini..? LoL

Gambar Puteri Diana Bertanda 'Not To Be Published' Akhirnya Dilelong


Sekeping gambar Puteri Diana yang ditandai dengan tulisan "Not To Be Published" telah berjaya dilelong kepada seorang pelabur hartanah dari San Diego..Gambar tersebut dikatakan diambil sebelum Puteri Diana berkahwin dengan Putera Charles dan bergelar Princess of Wales sedang berehat di atas katil bersama rakannya dalam satu percutian bermain ski suatu ketika dulu..

Sunday, 27 January 2013

Video Gadis Telan Pembalut/ Tuala Wanita Dibuang Oleh YouTube



Seorang gadis telah melakukan satu perkara menjijikkan dengan menelan pembalut / tuala wanita berdarah kepunyaannya sendiri sebelum mengupload video tersebut untuk tatapan semua di YouTube dan Facebook..Video gadis bernama Giovanna Plowman ini yang melakukan aksi menelan tampon berdarah tersebut dikatakan telah di buang oleh YouTube setelah mendapat kecaman dari pelbagai pihak..

Pesawat Terbang Tercanggih Ini Hanya Ambil 90 Minit Dari London Ke Sydney


Sebuah pesawat terbang tercanggih di dunia akan dibina untuk mempercepatkan jangkamasa ke sesuatu destinasi yang ingin ditujui oleh penumpangnya..Dijangkakan jarak dari bandaraya London ke Sydney hanya mengambil masa 90 minit menggunakan pesawat canggih ini manakala dari London ke New York hanya 1 jam !..

Saturday, 26 January 2013

Tanaman 40 Tahun Hidup Dalam Botol Kedap Udara Tanpa Air


Jika dilihat tiada yang istimewa pada tumbuhan tanam sendiri oleh lelaki tua didalam botol besar tersebut..Bagaimanapun tanaman dalam botol kedap udara ini sebenarnya sudah berusia 40 tahun dan hanya sekali sahaja ia pernah disiram dengan air sepanjang hidupnya hingga kini..

Friday, 25 January 2013

Kanak-kanak Hilang William Yau Zhen Zhong Disahkan Mati



Berdasarkan pakaian yang dicam ahli keluarga, mayat budak lelaki yang dijumpai di Sungai Sireh, Pelabuhan Klang, lewat petang semalam disyaki William Yau Zhen Zhong, 6, yang dilaporkan hilang pada 16 Januari lalu.Menurut sumber Hospital Tengku Ampuan Rahimah (HTAR) di sini, kira-kira jam 12.30 malam tadi, ahli keluarga mangsa telah membuat pengecaman ke atas mayat kanak-kanak yang ditemui tersangkut di tepi bot berhampiran jeti Sungai Sireh di depan flat Sri Perantau itu.

AVN Award: Anugerah Red Carpet Untuk Pelakon Porno Terbaik ?


Ribuan manusia membanjiri dewan Hard Rock Hotel di Las Vegas untuk meraikan AVN Award (Adult Video News) iaitu anugerah untuk pelakon-pelakon filem porno terbaik beberapa hari lepas lapor media..! LoL

Suku Kaum Primitif Amazon Cuba Menyerang Helikopter


Beberapa gambar puak pribumi primitif yang cuba menyerang "helikopter" berjaya diambil oleh seorang juruterbang ketika sedang melintasi tengah-tengah hutan Amazon yang terletak di benua Amerika Selatan..

Kerana Rogol: 21,000 bilah pisau diberikan kepada wanita


Sebuah parti politik berhaluan kanan India mengedarkan beribu-ribu bilah pisau kepada golongan wanita di sebuah negeri di barat India untuk digunakan mereka jika diserang..

Thursday, 24 January 2013

Restoran Pelik Sajikan Menu Makanan Dari Tanah Dan Lumpur



Sebuah restoran pelik yang terletak di Jepun ini menyediakan menu masakan yang berunsurkan tanah dan lumpur..! Setiap sajian menu yang dihidangkan akan ditambah dengan "perasa" tersebut sehinggakan pelanggan yang datang makan kadangkala tidak menyedari adanya tanah dan lumpur dalam makanan tersebut..!

Wednesday, 23 January 2013

Motorsikal Pencuri Digantung Di Tiang Oleh Penduduk Kampung !


Geram gagal menahan dua lelaki yang disyaki mencuri pisang di kebun penduduk Kampung Kesom Che Nordin, Manir, Kuala Terengganu, di sini, beberapa penduduk bertindak menggantung motosikal suspek bersama pisang yang dicuri di sebatang tiang telefon di kampung berkenaan, semalam.

4 Sebab Kenapa Tidak Elok Makan Roti



Seperti biasa roti sudah menjadi kegemaran ramai orang. Selain mengenyangkan, mudah didapatkan dan harganya agak berpatutan, rasa roti juga beraneka ragam. Meskipun begitu, bukan bererti roti adalah makanan yang menyihatkan..Ada juga kebaikan dan keburukan roti ini..

Kawah Tasik Purba Di Marikh Bukti Pernah Didiami Kehidupan


Sebuah kapal angkasa milik Amerika Syarikat yang mengorbit planet Marikh menemui bukti kewujudan sebuah kawah tasik purba mengandungi air bawah tanah. Penemuan ini sekali gus menyokong teori bahawa Planet Merah (Mars) itu mungkin satu ketika dulu pernah didiami hidupan, kata Agensi Angakasa Lepas.Amerika (NASA) kelmarin..

Monday, 21 January 2013

Wanita Dipukul Seorang Lelaki, Orang Ramai Tengok Jer..


Beberapa gambar yang menunjukkan tentang seorang gadis yang sedang dipukul oleh seorang lelaki di sebatang jalanraya..Pasangan yang sedang bergaduh itu hanya diperhatikan oleh orang ramai yang lalu-lalang di situ..Kelihatan gadis malang tersebut sedang diterajang dan ditarik rambutnya tanpa belas kasihan lelaki tersebut..Jom tengok beberapa gambar lelaki pukul perempuan tersebut..

Orang Terkaya Di Malaysia 2013


Bilionair telekomunikasi, T. Ananda Krishnan kini bergelar orang terkaya di Malaysia 2013 apabila memintas ‘Raja Gula’, Tan Sri Robert Kuok dengan mengumpul kekayaan bernilai RM30.56 bilion dalam senarai orang terkaya di Malaysia 2013..

Penari Tiang Yang Nampak Muda ?


Ini mungkin penari tiang tertua di dunia masa kini..Namanya mula dikenali ramai sejak video mengenai penari tiang yang sudah berusia ini tersebar di laman-laman web..Kerana terlalu minat dengan tarian tiang yang mengghairahkan ini, dia mula mempelajari tarian ini yang dikatakan mampu "memudakan" dirinya..LoL..

Sunday, 20 January 2013

Cara Menghilangkan Jerawat


Jerawat adalah masalah anak muda tetapi ia juga melibatkan orang dewasa. Jerawat terjadi bila kelenjar minyak mengeluarkan terlalu banyak minyak dan sebum di kulit terutamanya di muka, dada dan belakang iaitu kawasan yang mempunyai banyak bulu roma. Jom tengok tips dan cara menghilangkan jerawat.

Banner Listen Listen Listen Sambutan Najib Ke Kelantan


Haha..Salah satu banner yang agak 'rare' untuk menyambut Najib dan Rosmah Mansor yang dipasang sempena kedatangan Najib ke Kota Bharu, Kelantan..! Listen! Listen! Listen!

Lupa Bawa Topeng, Perompak Guna Baldi Tutup Muka Kantoi


Seorang perompak kantoi yang terlupa membawa topeng untuk digunakan semasa merompak tetap meneruskan hajatnya untuk merompak sebuah kedai makan dengan menutup kepala untuk melindungi mukanya itu menggunakan baldi..Walaupun agak bangang, tapi nampak agak kreatif..hahaa..

Ouch: Babi Makan Anjing !


Tak boleh blah..Aksi jijik dan kotor seekor babi yang sedang memakan bangkai seekor anjing yang berjaya dirakamkan..Ini mungkin video lama untuk sekadar selingan sahaja..Tapi kalau yang cepat rasa loya dan yang sewaktu dengannya, disarankan baik jangan tengok..Aku sendiri tengok pun macam.....hahaha..

Saturday, 19 January 2013

Inikah Gambar Hantu Kontroversi Di UiTM Lendu Melaka ?


Adakah ini gambar makhluk yang dikatakan sebagai hantu yang sedang hangat diperkatakan di UiTM Lendu, Melaka baru-baru ini..? Cuba anda perhatikan di gambar tersebut, terdapat satu susuk tubuh dalam bulatan merah di belakang seorang pelajar Uitm tersebut yang diperkatakan oleh sesetengah pihak sebagai hantu ataupun mungkin juga bayangan pokok di kawasan tersebut ketika hangat cerita hantu mengenai pelajar dirasuk, histeria di Uitm Lendu, Melaka..

Pencari Gali Amatur Temui Ketul Emas 5.5 Kg


Seorang pencari gali amatur Australia terkejut apabila menemui satu ketul emas seberat 5.5 kilogram di Ballarat, bandar yang dikenali sebagai "Perkampungan Emas"..Nilai ketul emas itu dianggarkan AS$300,000 (hampir RM1 juta)..!

Kecoh Cerita Hantu, Histeria, Rasuk Di UiTM Lendu Melaka


Kocoh tentang gambarcerita hantu sehinggakan ada pelajar-pelajar yang dikatakan histeria dirasuk hantu di Universiti Teknologi Mara (UiTM) Lendu, Melaka yang semakin tersebar di laman-laman sesawang Facebook, forum, blog selain trending cerita hantu uitm Lendu di Twitter malam tadi..Situasi cemas berkenaan cerita hantu yang merasuk para pelajar di Uitm Lendu ini membangkitkan rasa bimbang kepada pelajar-pelajar universiti terbabit.. 

Friday, 18 January 2013

HOT !! JOM KENALI CIRI-CIRI SYIAH


Penganut Syiah di Malaysia (orang melayu) atau di Indonesia selalu bersembunyi dalam segala hal, terutama mereka mendakwa bahawa Syiah merupakan bahagian mazhab dalam Islam. Padahal sebenarnya tidak. Syiah juga seringkali dikaitkan dengan Iran. Dalam istilah Syiah, hal itu disebut “Taqiyah”. Namun sebenarnya ada beberapa yang boleh kita perhatikan dari penganut Syiah dari 15 ciri-cirinya yang berikut ini: Sesat.

Thursday, 17 January 2013

Tips Diet Kuruskan Badan Dengan Cepat Dan Berkesan


Semua orang mahukan bentuk tubuh badan yang kurus dan menawan..Mungkin ada yang nak kurus, tapi ada juga ke yang nak gemuk? Mungkin ada juga..Pastinya ramai tak kira lelaki atau perempuan yang nakkan tips, petua dan cara untuk kuruskan badan secara sihat..Petua dan cara ini mungkin boleh dijadikan sebagai tips diet untuk kurangkan berat badan dengan cepat dan berkesan..!

Gambar Beberapa Saat Sebelum Ditanduk Badak Sumbu


Detik indah pasangan suami isteri ini yang bergambar bersama badak sumbu sebelum mereka ditanduk oleh badak sumbu yang berada dibelakang mereka itu ketika sedang melawat taman negara hidupan liar..

Festival Kejam Ayam Hidup Dijadikan Sasaran Memanah


Festival ais yang diadakan ini mengundang kontroversi kerana menggunakan ayam hidup sebagai sasaran memanah..Selepas menggantung ayam-ayam tersebut ke dinding, peserta akan menjadikan ayam tersebut sebagai sasaran untuk  memanah sehingga binatang tersebut mati..

Wednesday, 16 January 2013

Wanita Curi Keretapi Sebelum Rempuh Rumah


Seorang wanita disyaki telah mencuri keretapi sebelum merempuh sebuah rumah..Wanita yang bekerja sebagai seorang tukang cuci, dikatakan tidak tahu untuk memberhentikan keretapi yang telah dicuri walaupun tahu untuk menggerakkan keretapi tersebut..haha..

Listen Listen Listen Sharifah Zohra Jabeen Vs Bawani KS


Ceritanya bermula di sebuah pusat pengajian tinggi terkemuka di utara tanah air, Universiti Utara Malaysia (UUM) yang terletak di Sintok, Kedah..Dikatakan seorang penceramah forum bernama Sharifah Zohra Jabeen yang juga merupakan seorang Presiden Organisasi Suara Wanita 1Malaysia (walaupun aku tak rasa dia mewakili suara wanita pun) vs Bawani KS seorang pelajar universiti yang cuba mengutarakan pendapat berkenaan isu Bersih dan pendidikan percuma di Malaysia..Ops, berkenaan isu Listen listen listen..

Tuesday, 15 January 2013

Dua Buah Komet, ISON Dan PanSTARRS Akan Melintasi Bumi 2013 Ini


Dua buah komet dijangkakan akan melintasi bumi pada tahun ini..Dijangkakan pada bulan Mac dan Oktober 2013 ini kedua-dua buah planet yang diberi nama ISON dan PanSTARRS Comet akan melintasi bumi, sesuatu yang sangat dinantikan oleh semua orang..!

Serius: Batang Pokok Ini Bewarna Pelangi


Batang pokok ini kelihatan seperti karya seni yang dilukis menggunakan warna-warna yang pelbagai..Bagaimanapun warna-warna pelangi yang kelihatan pada batang pokok ini sebenarnya merupakan tindakbalas semulajadi yang terhasil sehingga menyebabkannya kelihatan bewarna-warni..

20 Lubang Besar Terbentuk Di Sawah Padi !


Sebanyak 20 buah lubang besar ditemui terbentuk di kawasan sawah padi lapor media..

Monday, 14 January 2013

Restoran Menggunakan Robot Sebagai Tukang Masak Dan Pelayan Tetamu !


Mungkin pada masa depan nanti, penggunaan tenaga manusia dalam pengurusan restoran mungkin tidak lagi diperlukan..Seperti yang telah dilakukan oleh sebuah restoran ini, pelayan dan tukang masaknya adalah robot-robot yang telah diprogramkan untuk menyelia dan menguruskan restoran..!

Saturday, 12 January 2013

Pemegang Sosej Tercucuk Mata Budak Ni !


Wang Zijun dikatakan sedang makan sosej di dalam kereta sebelum bapanya tiba-tiba memberhentikan kereta serta-merta..Akibat daripada insiden itu, sebatang pemegang sosej buluh telah tercucuk pada kedalaman 1.5cm di bahagian kelopak mata anaknya yang pada ketika itu sedang makan sosej di tempat duduk belakang kereta yang dipandu itu..

Himpunan Kebangkitan Rakyat (KL 112) 12 Januari 2013


Himpunan Kebangkitan Rakyat (HKR) @ KL 112 akan bermula tidak lama lagi..Dijangkakan seramai 1 juta rakyat Malaysia akan memenuhi kawasan sekitar Kuala Lumpur untuk menunjukkan sokongan terhadap Himpunan Kebangkitan Rakyat 12 Januari 2012 hari ini..Beberapa gambar yang diambil pada ambang Himpunan Kebangkitan Rakyat (KL 112) ini sama seperti perhimpunan Bersih 3.0 yang lalu..

Friday, 11 January 2013

Gambar: Kereta JPJ Dibakar Sebabkan Kemalangan 10 Kenderaan


Sebuah kenderaan penguatkuasa JPJ (Jabatan Pengangkutan Jalan) dibakar oleh orang ramai yang mengamuk kerana tidak berpuashati selepas kemalangan teruk yang membabitkan 10 buah kenderaan di Jalan Bruas-Ayer Tawar, Perak..Orang ramai yang marah mula menterbalikkan kereta penguatkuasa JPJ tersebut sebelum bertindak membakar kenderaan JPJ tersebut..

Page "Parti Geletek Allah" Menghina Islam Di Facebook ?


Sebuah page di Facebook mengundang kemarahan ramai selepas menggunakan nama akaun "Parti Geletek Allah" (PGA) yang mana page tersebut menyentuh sensitiviti keagamaan dengan menghina Allah, Rasulullah dan agama islam..

Thursday, 10 January 2013

Koleksi Mutiara Kata



Koleksi Mutiara Kata dan Kata-kata Hikmah untuk perkongsian bersama sebagai panduan hidup untuk semangat dan motivasi yang berguna untuk semua..selamat membaca...

Gara-gara Ingin Menjadi Wanita, Lelaki Potong Kemaluan Sendiri


Seorang lelaki bertindak nekad dengan cuba memotong kemaluannya sendiri kerana didorong oleh perasaan kewanitaan dalam dirinya itu..Dia bertindak nekad memotong zakarnya menggunakan gunting sehingga mengakibatkan terpaksa dimasukkan ke hospital ekoran pendarahan yang teruk..

Oh Tidak! Makhluk Aneh Ditemui Di Tepi Pantai


Seekor makhluk aneh yang agak pelik ditemui terdampar di tepi pantai dalam keadaan sudah mati..Dengan keadaan bangkai makhluk tersebut yang agak pelik dan aneh, ramai yang tertanya-tanya tentang gerangan makhluk tersebut yang tidak pernah dilihat sebelum ini..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

exchange bloglist