4Lo6tkEvBVv3ZgCOiTpUbnOmMWU buatbest: October 2013


Klik Iklan Untuk Info



Thursday, 31 October 2013

Gambar: Flat PKNS Kg Kerinchi Terbakar



Beberapa unit pangsapuri / flat PKNS di Kampung Kerinchi, Kuala Lumpur musnah terbakar dalam insiden kebakaran yang berlaku kira-kira pukul 4.30 petang Khamis 31 Oktober 2013..

Ayam Tanpa Kepala Masih Hidup Selama 2 Tahun


Sebuah kisah aneh tentang seekor ayam yang hidup tanpa kepala pernah tercatat dalam sejarah..Ayam itu bukanlah dilahirkan tanpa kepala sebaliknya disebabkan oleh hasil penyembelihan yang gagal..Ya, dia masih hidup setelah lehernya di penggal..Kisa ini memang benar-benar berlaku suatu ketika dulu..

Pemuda Iran Digantung Sampai Mati Selepas Kantoi Rompakan Bersenjata


Selepas memuatnaik video rakaman rompakan secara berkumpulan menggunakan sebilah parang di laman Youtube, tindakan berani dua orang pemuda Iran ini mengundang padah selepas mereka dijatuhi hukuman gantung sampai mati di khalayak ramai..

Kalimah Allah Pada Cap Jari


Kalimah Allah kelihatan jelas pada ibu jari milik seorang manusia yang dirahsiakan identitinya..

Sayang Alam Sekitar, 2 Tahun Wanita Ini Tinggal Di Atas Pokok


Kerana terlalu menyintai alam sekitar, wanita muda ini rela untuk menghabiskan masa selama 2 tahun tinggal diatas pokok..Itulah yang dilakukan oleh seorang wanita Amerika bernama Julia Hill..Disebabkan kecintaannya terhadap persekitaran dan alam sekitar, dia rela tinggal di atas sebuah pokok yang berusia 1500 tahun selama 738 hari..

Wednesday, 30 October 2013

Video Melayu Boleh Budak Sekolah Menari Aksi Ghairah Tarian K-Pop


Video budak sekolah perempuan menari gaya tarian K-Pop Korea dengan aksi ghairah semasa majlis penutup dan malam akhir bagi satu sesi kumpulan Program Latihan Khidmat Negara (PLKN) yang dikongsikan di Youtube..

Restoran Masak Guna Kuasa Solar Matahari


Restoran ini menjadi popular selepas cerita mengenai restoran tersebut yang hanya memasak menggunakan kuasa solar matahari dalam semua penyediaan makanan tersebar luas..Dengan ketuhar yang boleh menjana suhu sehingga 180 darjah Celsius ( 356 darjah Fahrenheit), restoran unik ini boleh menyediakan semua jenis hidangan, termasuk sayur-sayuran, daging serta pelbagai lagi..

Rahsia Disebalik Minuman Coca-Cola (Coke)


Rahsia Disebalik Minuman Bergas Coca-Cola (Coke)..Coca-Cola ialah minuman kola berkarbonat yang dikeluarkan oleh Syarikat Coca-Cola (The Coca-Cola Company; NYSE : KO) dari Atlanta, Georgia, Amerika Syarikat. Minuman ini merupakan salah satu daripada jenama komersil yang terkenal di dunia dengan jualan sejagat yang amat meluas. Setelah menerima nama samaran Coke yang digunakan secara meluas, Syarikat Coca-Cola kemudian telah mendaftar nama ini sebagai cap dagangannya pada tahun 1886.

Tuesday, 29 October 2013

Cari Harta Karun Jumpa Barangan Bersejarah


Pencari harta karun menemui sesuatu yang agak unik dan hebat di dalam tanah ketika sedang mencari harta karun di dalam sebuah kawasan hutan pedalaman..Barangan bersejarah dari perang dunia kedua..

Tahap Keselamatan Perbankan Online Maybank2u Gagal !


Tahap Keselamatan Perbankan Online Maybank2u Gagal..! Sebuah rangkaian maya persendirian (VPN), BolehVPN telah memuat naik sebuah laporan berkenaan dengan tahap keselamatan sistem perbankan online bagi sembilan bank yang beroperasi di Malaysia..

Inilah Warna Kereta Kegemaran Ramai Untuk Tahun 2013


Setelah lebih dari satu dekad, silver menjadi warna kereta kegemaran di dunia, akhirnya kini warna putih putih pula yang mendominasi warna kereta pilihan manusia untuk tahun 2013 ini..

Monday, 28 October 2013

Kenapa Umat Islam Haram Makan Babi


Kenapa babi haram dimakan dalam islam..? Semua bangsa dari seluruh dunia dari zaman dahulu kala hinggalah sekarang menganggap BABI ialah binatang paling kotor dan hina lagi menjijikkan. Anologinya kebanyakkan orang di seluruh dunia akan mengucapkan kata-kata kesat apabila menyumpah seranah dengan mereka akan berkata “pig!”

Kepala Tersepit Pada Mesin Kapas Ketika Kerja Di Kilang


Kepala pekerja kilang tekstil (kapas) ini dilihat tersangkut pada sebuah mesin ketika dia sedang bekerja di sebuah kilang..Dia dilaporkan pengsan ketika itu dalam keadaan berdiri kerana diapit oleh mesin tersebut betul-betul di bahagian kepala..

Cerita Seram Rumah Hantu Seksyen 2 Shah Alam Kisah Benar


Seram..kisah benar cerita hantu rumah sewa seksyen 2 Shah Alam (Rm50) & gambar..9 tahun lepas aku dpt smbung belajar kat uitm shah alam. So,perkara pertama yg kna fikir ialah aku nk duk mn sbb ak xdpt hostel (asrama). Oleh sbb kerajinan & keperihatinan yg ada kt aku n kwn2,maka dpt le aku ngn kwn2 aku rumah sewa.....alamat, dekat area seksyen 2. Berhampiran ngan wet world [kalo korang tau la].

Sunday, 27 October 2013

Tak Jadi Bunuh Diri Selepas Kena Cium Awek


Selepas di cium oleh seorang awek, lelaki ini  membatalkan hasratnya untuk terus bunuh diri dengan melompat terjun pengadang tingkat atas sebuah bangunan..

Metallica Adakan Konsert Di Benua Antartika Disember Ini


Kumpulan heavy metal, Metallica mengumumkan mereka akan mengadakan persembahan di Antartika buat pertama kali dalam konsert tanpa menggunakan sistem amplifier.."Selepas lebih 30 tahun bersama, kami bernasib baik dapat mengunjungi setiap pelosok dunia kecuali satu (Antartika)," kata kumpulan heavy metal Amerika Syarikat itu di laman webnya Khamis lalu.

Justin Bieber Mati Dalam Kemalangan Jalanraya


Justin Bieber Meninggal Dunia dalam Kemalangan !! Menurut sumber berita bertarikh 26 Oktober 2013,  Justin Bieber dilaporkan mati dalam satu kemalangan jalan raya..Beliau telah disahkan mati di tempat kejadian oleh paramedik kemalangan dan telah dikenal pasti melalui kad pengenalan yang ditemui  pada tubuh badannya..Baca sampai habis..~

Saturday, 26 October 2013

Gempar! Saintis Telah Temui Pokok Yang Mengeluarkan Emas !


Saintis telah temui pokok yang mengeluarkan zarah emas..Penemuan ini dilaporkan boleh merevolusikan industri perlombongan dan cari gali emas..!

Model Cantik Menyusu Lelaki Ini Selepas Terima Sejumlah Wang


Seorang ahli perniagaan menawarkan sejumlah wang kepada seorang model cantik untuk membenarkan dia menyusu payudara model tersebut semasa majlis makan malam di Jiujiang, wilayah Jiangxi..Yang menghairankan wanita cantik tersebut menerima tawaran ' hisap payudara ' tersebut..! 18sx..

Bila Pemaju Bangunan Pencakar Langit Terlupa Bina Sistem Lif


Pemaju bangunan pencakar langit ini terlupa bina sistem lif..! Madrid: Sebuah bangunan setinggi 200 meter, InTempo, yang dibina di Benidorm, dianggap sebagai ‘wawasan masa depan’ dan menjadi simbol pemulihan Sepanyol daripada krisis kewangan.Bangunan kediaman 47 tingkat itu juga dianggap sebagai menara apartmen tertinggi di Eropah..

Friday, 25 October 2013

Latihan Askar Wanita China, Pakai Baju Ketat Dan Topeng Gas Main Bola Sepak ? LoL


Menurut ketua tentera (askar) di situ, latihan yang memerlukan askar wanita memakai baju ketat serta topeng gas semasa bermain bola sepak ini adalah untuk membiasakan mereka dengan topeng gas tersebut..! Tak ke pelik je..Hahaha..

Thursday, 24 October 2013

Gambar Dan Video Amuk Tikam Orang Hingga Mati Di LRT Gombak Dan Taman Melati


Gambar Kejadian Amuk Dan Tikam Mati Di LRT Taman Melati yang dipercayai pengamal ajaran sesat..Seorang budak penghantar barang tiba-tiba mengamuk lalu menikam dua orang sehingga mati sementara dua lagi cedera dalam satu kejadian di sini pada Khamis. Insiden yang berlaku pada pukul 11.20 pagi itu bermula apabila suspek yang berusia 26 tahun itu menghantar rokok di beberapa buah kedai di Stesen Terminal LRT Gombak..

Video Rakaman Cctv Pegawai Bank AmBank Di Subang Ditembak Mati Perompak (Rompakan)


Video rakaman cctv pegawai bank yang mati ditembak oleh perompak yang juga pengawal keselamatan di AmBank Subang Jaya dalam rompakan bersenjata semalam..

Bakal Nurse Bergambar Dengan Kemaluan Lelaki ?


Bakal jururawat (medik nurse) bergambar bersama kemaluan lelaki, kemudian di upload gambar tersebut di laman sosial Facebook..Gila ke apa muatnaik gambar anu patung kat fb nk suruh orang tengok..~

Gambar Pegawai Bank AmBank Subang Ditembak Mati Pengawal Dalam Rompakan


















Gambar pegawai bank yang ditembak mati..Alfatihah..Tergamak sekali si perompak yang juga pengawal keselamatan bank tersebut menembak mati pegawai bank wanita, Ambank Jalan USJ Central 2, Subang Jaya dalam kes rompakan bersenjata oleh pengawal keselamatan sendiri..

Pegawai Bank Ditembak Mati Pengawal Keselamatan (Rompakan Bank)


Rompakan bersenjata: Seorang pegawai bank Ambank di Subang Jaya mati ditembak di bahagian kepala oleh pengawal keselamatan bank yang sama dalam satu kejadian rompak di Jalan USJ Central 2...

Wednesday, 23 October 2013

Kilang Membuat Kain Kiswah Kaabah Di Mekah (Kain Penutup Kaabah)


Lebih 200 pekerja bertungkus-lumus selama lapan bulan lalu di sebuah kilang di Arab Saudi untuk menghasilkan kiswah atau kelambu kaabah yang bersulamkan benang emas.Kiswah itu yang dihasilkan di kilang yang terletak di pinggir Makkah, menggantikan kain kiswah lama.

Ibu Dan Anak Mengaku Berzina Dan Bercinta Dalam Rancangan Tv


Pengakuan paling haramjadah dalam sebuah stesen tv Indonesia..Ibu dan anak mengaku bercinta dan berzina..Tanpa rasa bersalah hubungan kelamin seperti suami isteri diakui oleh ibu dan anak ini..Nauzubillah..

Terkini Keadaan Banjir Lumpur Di Cameron Highlands 3 Maut, 2 Hilang


Berita terkini ! Kejadian banjir lumpur di Cameron Highlands, Pahang..Sehingga pukul 1 tengahari tadi, tiga mangsa disahkan maut manakala dua lagi di laporkan hilang dalam kejadian yang berlaku kira-kira 1 pagi tadi.

Pesawat Langgar Objek Misteri Di Angkasa


Sebuah pesawat penumpang terpaksa membuat pendaratan kecemasan selepas melanggar objek misteri ketika berada pada ketinggian 26,000 kaki..

Leka Berasmara Dalam Kereta, Mati Jatuh Gaung


Akibat leka berasmara, sepasang kekasih telah ditemui mati dalam keadaan tragis apabila kenderaan yang dinaiki mereka terjunam ke dalam gaung.

Mayat Budak Perempuan Disumbat Dalam Beg Di Klang


Polis menemui mayat seorang remaja perempuan berusia 15 tahun yang dilaporkan hilang oleh keluarganya sejak semalam, di tepi Jalan Kebun Nenas 1A/KS7, di sini, kira-kira 9 malam tadi..Mayat mangsa ditemui dalam sebuah beg pakaian dipercayai dibuang pembunuhnya di lokasi berkenaan.

Tuesday, 22 October 2013

Gempar! Makhluk Aneh Yang Dipercayai Naga Ditemui Terbang (Video)


Video makhluk aneh yang dipercayai sebagai naga dilihat terbang di ruang udara bandar ini sempat dirakam oleh saksi..Adakah benar dakwaan tentang kewujudan haiwan lagenda bernama naga ini? Ataupun ianya hanya rekaan semata-mata..Sebelum ini kita di Malaysia turut pernah mendengar cerita mengenai lagenda naga di Tasik Chini..Adakah ianya hanya sekadar mitos ? 

Video Awek Sabah Gaduh Dalam Semak Pulak Dah


Kalau sebelum ini kecoh tentang video dua orang remaja perempuan (budak sekolah) gaduh sampai pengsan pasal kes rebut jantan, kini video awek seksi gaduh dalam semak pula menyusul dan tersebar di laman sesawang You Tube 2013..Apa la..~

Misteri Punca Kematian Puteri Diana Akhirnya Terjawab


SELAMA lebih tujuh tahun, kematian Puteri Diana masih menjadi misteri. Namun kini, tiba-tiba muncul seorang lelaki yang mengaku bertanggungjawab atas kematian bekas isteri kepada Putera Charles itu.

Gambar Neelofa Yang Hot Dan Seksi Ketika Bercuti Di Pantai Maldives


Maldives..! Ya, salah satu pusat pelancongan terkenal di dunia..Dengan keindahan pantai yang cantik dan menawan, tidak dapat dinafikan ia merupakan salah satu tempat peranginan yang menjadi impian semua untuk menjejakkan kaki ke sana..Tidak ketinggalan juga artis Malaysia, Neelofa yang turut bercuti di sana..Jom layan gambar foto hot dan seksi Neelofa yang di upload di laman Instagram ketika bercuti di Kaafu, Maldives..~

Monday, 21 October 2013

Gambar Mangsa Ragut Dan Pukul Di Laluan Motor Shah Alam


 Gambar terkini Mangsa ragut dan pukul di lorong motosikal Lebuhraya Bukit Kemuning Shah Alam  semalam , mangsa yang di ragut sebelum di pukul dijumpai oleh orang ramai , mangsa kemudian di bawa oleh orang ramai ke Hospital Tengku Ampuan Rahimah Klang untuk menerima rawatan.

Sejarah Tentang Rokok Dan Bahaya Merokok


Siapalah agaknya manusia pertama menghisap rokok sehingga tabiat merokok menjadi amalan umat manusia di muka bumi ini walaupun kita sedia maklum mengenai bahaya merokok ini ?  Jika dilihat dari faktor sejarah jenis rokok yang dihisap sekarang, ia bermula daripada negara Amerika.

Bangunan Aneh Ini Dilaporkan Bebas Kuman ?


Bangunan yang agak pelik dan aneh ini dilaporkan bebas kuman..? Ia mungkin kelihatan seperti sebuah istana gergasi berbentuk aneh, tetapi ia sebenarnya adalah blok pejabat paling bersih kerana bebas daripada kuman.

Video 3gp Aksi Melampau Pramugari Buka Baju Dan Mandi Bersama


Kerana aksi panas 2 orang pramugari, syarikat penerbangan ini sedang mencari dua orang wanita terlampau setelah sebuah rakaman video aksi melampau memperlihatkan mereka sedang buka pakaian dan mandi antara satu sama lain..Rakaman video 3gp aksi terlarang itu kemudian dimuat naik di laman perkongsian video YouTube..

Sunday, 20 October 2013

Inilah Biola Saksi Kapal Titanic Karam Tenggelam Yang Dilelong


Sebuah biola yang dimainkan pemuzik di dalam kapal persiaran mewah TITANIC untuk menenangkan penumpang ketika kapal itu sedang karam tenggelam dijual dalam satu lelongan menjadikan ia salah satu  barangan memorabilia termahal yang pernah terjual dalam sebuah lelongan..

Reaksi Warga Amerika Bila Lihat Orang Islam Solat


Inilah reaksi warga NY, ketika melihat cara orang islam solat ~ Tiga anak muda muslim yang tinggal di kota New York – Adam Saleh, Sheikh Akbar dan Abdullah Ghuman yang menggelarkan diri mereka Team ASA gemar memuatnaik video berunsur islamik dan dapat memberikan pengajaran selain menghiburkan penonton di laman Youtube.

Saturday, 19 October 2013

Kenapa Dan Mengapa Bangsa Yahudi Bijak Dan Pintar ?


Setelah berada 3 tahun di Israel kerana menjalani housemanship dibeberapa hospital disana, ada beberapa perkara yang menarik dapat saya perhatikan untuk dijadikan tesis ini, iaitu “Mengapa Yahudi Bijak ?". Memang tidak dapat dinafikan ramai cendikiawan berbangsa Yahudi, dari segala bidang, Engineering, musik, saintis dan yang paling hebat ialah bidang perniagaan, dimana ia memang paling tersohor. Hampir 70% perniagaan di dunia dikuasai oleh kaum Yahudi, dari kosmetik, pakaian, pemakanan, senjata, perhotelan, perfileman di Hollywood dan sebagainya.

Banduan Wanita Ini Diseksa Di Penjara Khas Untuk Lelaki ?


Dr. Aafia Siddiqui dalam tahanan menunjukkan penderitaan yang dialami. Tahukah anda banduan 650 adalah satu-satunya banduan wanita yang ditahan dipenjara Bagram di Afghanistan di mana penjara ini adalah khusus untuk banduan lelaki? Inilah hakikatnya yang dialami oleh banduan 650 yang bernama Dr. Aafia Siddiqui.

Puas Bersetubuh Pelajar Upload Gambar Di Facebook


Yess akhirnya dapat teruna dia fuhh selesa ^^)...Itulah ayat yang ditulis di wall fb pelajar perempuan terlampau ini selepas puas bersetubuh dengan kekasih hatinya..Pelajar bawah umur tersebut tanpa segan-silu memuatnaik gambar mesra selepas melakukan hubungan terlarang (zina) di Facebook..

Friday, 18 October 2013

Kenapa Wanita Ini Tuntut 21 Billion Dari Kerajaan Malaysia ?


Report polis: Sebelum kelahiran saya ini, saya ada baca Allah SWT telah tulis "Khamsiah dapat kekal setiap kitaran lain juga duit 21 Billion, duit cetakan, jelma sempurna baik"..Itulah yang tertulis pada report yang dibuat oleh seorang wanita bernama Khamsiah Binti Mohammed Noor berkenaan tuntutan 21 Billion dari kerajaan Malaysia semalam 17.10.2013..hahaha..

(Gambar) Wanita Cantik Misteri Bogel Telanjang Bulat Di Tempat Awam


Kisah seorang wanita muda berkulit putih mula menjadi 'hot' dan misteri selepas beredarnya gambar foto mengenai seorang gadis cantik yang bertindak bogel telanjang bulat di tempat awam pada malam hari...Cerita tentang gadis yang berbogel tanpa seurat benang itu mula menjadi viral selepas gambar aksi melampau pose seksi mengenainya beredar di internet.. 

Mayat Mati Kemalangan Lumba Haram Jadi Tontonan Untuk Lepas Geram


Beginilah cara yang dilakukan oleh penduduk yang geram dan pihak berkuasa China, membiarkan mayat lelaki yang mati lumba haram ditengah-tengah jalan untuk dijadikan tontonan umum selepas kemalangan ngeri jalanraya berlaku..

Penumpang Pesawat Terkejut Sandwich Ada Cacing


Seorang penumpang penumpang yang dalam penerbangan dari New York ke New Delhi terkejut apabila mendapati sandwich yang dihidangkan kepadanya mengandungi cacing..!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

exchange bloglist