Friday, 14 September 2012

Filem Hina Islam Innocence of Muslim: Demonstrasi MemuncakSebuah filem menghina islam bertajuk Innocence of Muslim yang diterbitkan oleh seorang Yahudi bernama Sam Bacile, 52, dari California mendapat kritikan masyarakat islam seluruh dunia..Filem ciptaan Yahudi celaka ini mencetuskan demonstrasi dan kemarahan orang islam kerana secara terang-terangan menghina Nabi Muhammad SAW..

Semua diatas merupakan tunjuk perasaan yang diadakan di Yaman.

 Wanita turut sama menyertai tunjuk perasaan di Tehran, Iran.

 Tunjuk perasaan di Bandar Sadr, Baghdad, Iraq. 

 Di Banghazi, Tunisia..Bendera Amerika yang mempunyai gambar Marilyn Monroe turut dibakar.

 Bendera Amerika dipijak di Tunisia.

 Tunjuk perasaan di Morocco..

 Rakyat Palestin yang menentang filem hina Islam ini turut membakar bendera Amerika di Gaza City.

 Tunjuk perasaan wanita di Morocco.

Pasukan keselamatan berkawal di luar kedutaan Amerika di Indonesia.Sam Bacile merupakan seorang anti-islam berketurunan Yahudi telah bertindak mengarah filem tersebut..Filem itu kemudiannya telah dimuatnaik ke laman sesawang You Tube sehingga mencetuskan kemarahan masyarakat islam sedunia..

Berikutan itu, tercetuslah demonstrasi besar-besaran di seluruh dunia termasuk di Yaman, Mesir, Libya, Iran, Afghanistan, Pakistan, Turki, Iraq, Tunisia, Indonesia, Lubnan dan berberapa negara lain termasuk Malaysia..

Filem itu mengisahkan dimana Sam Bacile menggambarkan Nabi Muhammad pernah tidur dengan ramai wanita, pembunuhan ramai kanak-kanak dan mendakwa bahawa keldai merupakan haiwan islam yang pertama..

Sam Bacile dikatakan telah menghilangkan diri sejak kekecohan filem Innocence of Muslim itu timbul berikutan reaksi masyarakat islam yang marah terhadapnya..

Link asal filem Innocence of Muslim tersebut telah di 'block' dari laman You Tube..

Petikan dari filem Innocence of Muslim di You Tube..

Sumber: Utusan, UkTelegraph


2 comments:

  1. tapi , tak sokong cara diorang tunjuk perasaan , rasenya , rasulullah saw sendiri pown takde bwt macam diorang nih , siyes bile tgk gmba2 nih , takde rase bagge pown tapi rase malu ... tahukah mereka yahudi sedang tertawa melihat sikap mereka ...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

exchange bloglist