Tuesday, 30 October 2012

Kambing Miliki Kalimah Allah Pada Badan Dijual RM640,000


Harga kambing ini melebihi harga kereta mewah yang bernilai setengah juta ringgit..! Kambing istimewa tersebut memiliki kalimah Allah pada sebelah badannya hingga berjaya dijual pada harga RM640,000 kepada sebuah keluarga Islam yang sedang menyambut hari raya korban / Aidiladha .! Pada badan kambing  yang sebelah lagi itu pula mempunyai lambang bulan sabit dan bintang..


Islam Bhati, 37, yang tinggal di Rajashtan, Jaipur adalah seorang lelaki bertuah yang mempunyai seekor kambing istimewa hingga membolehkannya menjual harga kambing tersebut melebihi daripada harga sebuah kereta mewah yang bernilai lebih daripada setengah juta ringgit..!

"Ia Haiwan Ajaib dan saya Beruntung memilikinya. Kami Pemeliharaan Kambing ini seperti anak kami dan ia yang terbaik fasih di rantau ini. Kami dengan Senang Boleh keterampilan menjual Haiwan 'Suci' "ini dengan 11 juta rupi (RM640, 000). Harga itu Agak berpatutan, "kata Islam ..

"Saya menyedari mengenai perkataan Allah dan imej Bintang dan bulan itu sebaik membelinya. "Sejak membawanya Musabaqah ke rumah, saya menjaganya dan memberinya makan kekacang, daun pokok segar dan buah-buahan kering. "Dagingnya sudah Sebenar enak," kata lelaki itu..

Islam Bhati yang menguruskan Perdagangan batu marmar milik keluarganya membeli Kambing itu di rantau ternakan berdekatan sebelum itu dan dia telah ditawarkan dengan harga yang tinggi untuk kambing berkenaan selepas mengiklankannya di Internet minggu lalu..

Apa yang menariknya, Islam akan mendermakan 50 peratus wang hasil jualan kambing yang mempunyai kalimah Allah itu kepada sebuah rumah anak yatim tempatan di sana..! 


1 comment:

  1. Subhanallah...ada kalimahnya di badan kambing..lau sy xsmpai hati nak jual..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

exchange bloglist