Monday, 5 November 2012

Finalist Miss England Orang Termuda Tukar Jantina Pada Umur 16 TahunDia merupakan seorang Finalist Miss England dan juga gadis yang memegang status sebagai manusia termuda yang menukar jantina di dunia pada umur 16 tahun.. Jack ketika zaman kanak-kanaknya

Jackie Green, 19, dilahirkan sebagai seorang budak lelaki yang bernama Jack..

Selepas tujuh percubaan untuk membunuh diri akhirnya ibu bapanya terpaksa akur dan membiarkan dia menjadi seorang wanita dengan melakukan pembedahan transgender menukar jantina di Thailand pada umur 16 tahun..

Dia pernah mengugut untuk mencederakan kemaluannya sendiri dengan menggunakan pisau pada umur 11 tahun setelah tidak berpuashati dengan nasibnya yang dilahirkan sebagai seorang lelaki walaupun nalurinya lebih kepada seorang perempuan..

Ketika berumur 4 tahun dia juga pernah memberitahu ibunya bahawa keinginannya yang kuat untuk menjadi seorang wanita..

Pada hari lahir ke 16, dia menjadi orang termuda di dunia yang melakukan pembedahan untuk menukar jantina dari seorang lelaki kepada seorang wanita..

"Anak perempuan saya mungkin telah dilahirkan lelaki tetapi kini akhirnya, dia membesar menjadi seorang wanita yang cantik dan yakin.." ujar ibunya..

Jackie, ' wanita cantik ' menjadi subjek dokumentari BBC yang akan ditayangkan akhir bulan ini yang mengisahkan tentang kisah hidupnya dari seorang lelaki menjadi seorang wanita cantik transgender hingga berjaya menjadi finalist Miss England lapor Reuters.. LoL~


2 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

exchange bloglist