Friday, 30 November 2012

Ngeri! Potong Pancung Kepala Gadis 14 Tahun Kerana Tolak Lamaran Kahwin


Ngeri ! Kerana menolak lamaran untuk kahwin, seorang gadis berusia 14 tahun dipotong / pancung kepala oleh seorang sepupu lelakinya..Keengganan gadis remaja itu menerima lamaran menyebabkan sepupunya itu bertindak nekad potong kepala gadis tersebut menggunakan pisau !Pada hari kejadian Selasa lalu, Sadiq dan rakannya yang bernama Massoud mendatangi rumah gadis remaja bernama Gisa itu yang ketika itu tinggal bersendirian dirumah sebelum sepupu lelakinya itu memancung kepala gadis malang yang berseorangan di rumah ketika itu di Khanabad daerah wilayah Kunduz, Utara Afghanistan lapor media..

Sepupu lelaki gadis malang tersebut bertindak memancung kepala gadis itu akibat daripada keengganan keluarga remaja wanita itu yang menolak lamaran untuk dia mengahwini gadis tersebut..

Polis telah menahan Sadiq dan seorang lagi rakannya bernama Massoud, saudara terdekat gadis itu yang juga tinggal sekampung, bersubahat dalam kes potong kepala gadis tersebut kata jurucakap polis, Sayed Sarwar Hosseini..

Bapanya memberitahu sebuah agensi berita tempatan yang dia tidak mahukan anak perempuannya untuk berkahwin kerana usianya yang masih terlalu muda..

Selepas ditahan, Sadeq mengaku bahawa dia telah membunuh gadis itu dengan mengaku pancung kepala gadis tersebut menggunakan pisau selepas gadis malang dan keluarganya bertindak menolak permintaannya untuk mengahwininya gadis itu walaupun berulang kali rayuan dibuat, kata Hosseini..

Artikel Berkaitan: Sembelih Kepala Orang Murtad6 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

exchange bloglist