Monday, 31 December 2012

Mayat Hidup Balik ! Dua Kali Disahkan Mati Hidup Semula


Seorang wanita tua telah disahkan mati untuk kali kedua oleh doktor yang memeriksanya..Setiap kali disahkan mati dia pasti akan sedar semula untuk terus hidup semula..Kali ini dia sedar hanya beberapa minit sahaja selepas "mayatnya" dibuka untuk bedah siasat dijalankan..Difinisi mayat hidup balik mungkin sesuai untuk nenek ini..


Berusia 61 tahun, Hardy Lyudmila Steblitskaya dari Rusia menghabiskan 3 hari dengan "berbaring" di rumah mayat sejuk beku, manakala keluarganya berkabung untuk meratapi kematiannya lapor media sebelum disahkan sebagai mayat hidup balik..

Semuanya bermula pada bulan November tahun 2011, apabila nenek tersebut, Steblitskaya telah dimasukkan ke Tomsk Regional Clinical Hospital dan terpaksa menghabiskan harinya di hospital kerana dia berasa tidak sihat..

Anak perempuannya yang berusia 29 tahun bernama Anastasia telah dipanggil pada petang Jumaat ketika itu untuk dimaklumkan tentang pemergian ibunya yang telah disahkan meninggal dunia..

Dia telah membelanjakan sebanyak Rm6000 untuk membeli keranda, bunga-bungaan, membeli makanan untuk orang yang menghadiri majlis pengebumian, kos untuk kubur yang digali serta sudah juga memaklumkan tetang berita sedih tersebut kepada saudara terdekat..

Artikel Berkaitan: Ngeri! Keadaan Mayat Yang Putus Dimakan Buaya 18sg!

Bagaimanapun dia akhirnya dimaklumkan tentang berita kematian ibunya yang hidup semula selepas disahkan mati..Kejadian yang sama seperti itu berlaku lagi buat kali kedua pada Oktober 2012 dan kali ini "mayat" dia hampir-hampir dibedah siasat tetapi tersedar kerana terlalu sejuk setelah 3 hari disahkan "mati" dibilik mayat..Dia disahkan sebagai mati hidup semula selepas kejadian tersebut..!


-Reuters-


No comments:

Post a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

exchange bloglist