Friday, 11 January 2013

Gambar: Kereta JPJ Dibakar Sebabkan Kemalangan 10 Kenderaan


Sebuah kenderaan penguatkuasa JPJ (Jabatan Pengangkutan Jalan) dibakar oleh orang ramai yang mengamuk kerana tidak berpuashati selepas kemalangan teruk yang membabitkan 10 buah kenderaan di Jalan Bruas-Ayer Tawar, Perak..Orang ramai yang marah mula menterbalikkan kereta penguatkuasa JPJ tersebut sebelum bertindak membakar kenderaan JPJ tersebut..


Sumber Gambar: Jasword Lim Facebook


Kemalangan teruk yang membabitkan 10 buah kenderaan itu dikatakan terjadi selepas sebuah kenderaan penguatkuasa JPJ dikatakan cuba memintas sebuah lori hingga menyebabkan kemalangan tersebut berlaku..Kemalangan berlaku selepas sesi persekolahan di Jalan Bruas-Ayer Tawar..

Akibat daripada kemalangan tersebut, orang ramai mula marah lalu bertindak menterbalikkan kereta JPJ dan bertindak membakar kereta tersebut melalui video yang sempat dirakam oleh beberapa orang saksi..

Antara kenderaan yang terlibat dalam kemalangan membabitkan kenderaan penguatkuasa JPJ itu termasuklah dua buah lori, dua buah bas sekolah, empat buah kereta serta sebuah motorsikal..Bagaimanapun tiada kemalangan jiwa direkodkan..

P/s: Mesti ada sebab kenapa mereka bertindak terbalikkan kenderaan penguatkuasa JPJ sebelum membakar kereta tu..


Kereta JPJ Dibakar Oleh Orang Ramai Kemalangan 10 Kenderaan Jalan Bruas-Ayer Tawar, Perak


3 comments:

 1. brite dlm paper td lain bnar bunyinya..
  rasanya ada yg xkna dgn knderaan jpj tu..

  ReplyDelete
 2. aku penah tgk penguatkuasa JPV pintas lori bawak lembu.x pasal pasal lori tu kena buat emergency break.abes lembu lembu tu tersadung ke depan.bayangkan lembu yang paling depan tu kena hempap dengan 13 ekor lembu lain.mati mcm tu je.kdg2 penguatkuasa ni bertindak mcm org x penah pergi sekolah.terlalu gila nak tunjuk kuasa sampai jadi bodoh

  ReplyDelete
 3. diorang kena ikut SOP yg betul jgn main membuta tuli

  ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

exchange bloglist