Wednesday, 9 January 2013

Laman Web Jual Bayi Serendah Rm 3,150 Seorang


Sepasang bayi telah diiklankan untuk dijual oleh seorang lelaki melalui sebuah laman web jual beli terkenal..Laman web tersebut dikesan mengeluarkan sebuah iklan pemerdagangan bayi melalui penjualan sepasang bayi dengan harga serendah Rm3,158 seorang..

Tokobagus.com


Laman web Tokobagus.com itu masih lagi dalam pemerhatian pihak berkuasa Indonesia selepas iklan yang mendapat perhatian dan kritikan ramai tersebut disiarkan di laman web jual beli tersebut..

Bayi tersebut dijual pada harga 10 Juta Rupiah (Rm3,150) seorang..Turut disertakan ialah sekeping gambar bayi yang dianggarkan berusia 18 bulan lapor Jakarta Pos kelmarin..

Pihak berkuasa Indonesia masih lagi menjalankan siasatan berhubung kes penjualan 2 orang bayi tersebut buat masa ini..

Iklan tersebut dikatakan dimuatnaik oleh seorang lelaki yang menggunakan nama Farkhan, mula dimuatnaik pada 31 Disember 2012 lalu sebelum dipaparkan di laman web Tokobagus itu pada 3 Januari 2013 dan ia mula disekat oleh pihak berkuasa beberapa hari selepas iklan menjual bayi tersebut mula kecoh..

p/s: wang punya pasal, semua boleh jual daa..


-Jakarta Post-


2 comments:

  1. palah manusia ni, jual dia baru tahu kan?

    ReplyDelete
  2. benar kawan,,baru semalam saya mendengar berita tv.Pihak website juga sudah dimintai keterangan.Memang sangat tidak manusiawi dan melanggar hukum.Nice share kawan

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

exchange bloglist