Wednesday, 2 January 2013

Mat Saleh Makan Kucing Dan Anjing Sebagai Makanan Harian


Katanya ini merupakan rutin makanan harian mereka sebagai seorang petani..Amalan pemakanan binatang seperti anjing dan kucing sememangnya terkenal di negara China dan Vietnam..Tapi bagaimana pula sekiranya petani di Switzerland pula yang makan anjing dan kucing setiap hari untuk dijadikan lauk..?
 Gambar Di China

Petani dari Switzerland ini memberitahu bahawa jenis anjing yang paling popular untuk dijadikan "lauk" adalah anjing yang mempunyai baka Rotweiler..Biasanya daging lembu diperap sebelum dimasak bagaimanapun mereka memerap daging anjing tersebut atau kucing sebelum dimasak untuk dimakan..!

"Tiada apa-apa yang pelik tentang perkara ini"..ujar petani tersebut kepada media.."daging tetap daging".."Pekerja pembinaan juga makan menyukai daging ini"..

Seorang lagi petani pula memberitahu bahawa dia menternak anjing dan kucing dan kemudiannya memanggil seorang penyembelih haiwan untuk menyembelih binatang tersebut sebelum dimasak..! Bagaimanapun daging anjing dan kucing tersebut tidak boleh dijual secara komersial..

Di Switzerland orang yang mahu membunuh kucing atau anjing hanya akan didakwa jika melakukan pembunuhan secara kejam sahaja..Tetapi bukan menjadi satu kesalahan sekiranya makan kucing ataupun anjing..

Entri Berkaitan: Kucing Comel Dijadikan Makanan Di China 

Seorang petani lain berkata, dia terpaksa berhenti makan daging anjing kerana daging binatang itu terlalu "disukai" oleh masyarakat setempat sehinggakan bekalan untuk mendapatkan daging anjing dan kucing tidak cukup disana..!-Reuters-


1 comment:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

exchange bloglist