Monday, 21 January 2013

Penari Tiang Yang Nampak Muda ?


Ini mungkin penari tiang tertua di dunia masa kini..Namanya mula dikenali ramai sejak video mengenai penari tiang yang sudah berusia ini tersebar di laman-laman web..Kerana terlalu minat dengan tarian tiang yang mengghairahkan ini, dia mula mempelajari tarian ini yang dikatakan mampu "memudakan" dirinya..LoL..

Sun Fengqin yang juga merupakan seorang nenek berumur 60 tahun mula mempelajari teknik ghairah tarian tiang ini sejak dia dikatakan mula menonton video tarian tiang dari pelbagai sumber kerana tertarik dengan keindahan gerakan tarian tiang dan kekuatan tubuh si penari tiang itu sendiri..

Walaupun sudah mempunyai 4 orang cucu, nenek ini mengakui yang dia mula diberi perhatian untuk tampil di kaca televisyen mahupun di media online oleh orang ramai..

"Tarian tiang memiliki gerakan tarian yang istimewa" ujar Sun.."Gerakan tarian yang dilakukan di sekitar tiang kelihatan elegan, feminin dan seksi menunjukkan semangat yang muda" katanya..

Pada awalnya, nenek ini berlatih "tarian berahi" ini secara senyap supaya tidak diketahui oleh ahli keluarganya..Bagaimanapun kini minatnya pada tarian tiang tersebut sudah diketahui oleh suaminya yang turut merestui minat "pelik" isterinya itu yang sentiasa mengikuti kelas tarian tiang di Nanjing, Jiangsu, China..

Menurut pelatihnya, Shen Ting, pole dance ataupun tarian tiang ini mampu untuk dikuasai oleh orang ramai seperti yang dibuktikan oleh nenek 60 tahun ini ujar Shen Ting..


-reuters-

2 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

exchange bloglist