Thursday, 21 February 2013

Kejam: Budak Diberi Makanan Sebelum Ditembak Mati


Beberapa gambar kematian sadis seorang budak lelaki yang ditembak mati setelah diberikan makanan.. Gambar tersebut merungkai kematian kanak-kanak malang itu selama ini..Kanak-kanak berumur 12 tahun bernama Balachandran Prabhakaran itu merupakan anak kepada pemimpin pemberontak Harimau Tamil @ Liberation Tiger's of  Tamil Eelam (LTTE), Velupillai Prabhakaran..Konflik besar antara puak pemberontak Tamil dan kerajaan pernah dilaporkan berlaku ketika itu..Dilaporkan bahawa gambar tersebut diambil pada Mei 2009 lalu..

Kenyataan kerajaan Sri Lanka pula sebelum ini menyatakan bahawa kanak-kanak itu mati akibat daripada insiden tembak-menembak diantara kerajaan dengan puak pemberontak Harimau Tamil itu..


Velupillai Prabhakaran (images) bapa kepada kanak-kanak itu


Ngeri, Velupillai Prabhakaran mati dibunuh suatu ketika dulu dengan tembakan di kepala

Dilaporkan terdapat lima kesan tembakan yang dilepaskan dari jarak dekat di bahagian dada kanak-kanak malang itu yang mana sekaligus merungkai misteri kematiannya yang dikatakan berpunca daripada insiden tembak menembak yang merupakan hanyalah propaganda palsu..

Gambar kematian sadis Balachandran ini dtelah ipaparkan dalam sebuah filem dokumentari berjudul 'No Fire Zone' yang diterbitkan oleh pengarah Callum MacRae..Gambar tersebut menjadi tamparan bagi kerajaan Sri Lanka ujar MacRae..

Gambar tersebut secara terang menunjukkan kanak-kanak tersebut sempat diberikan makanan berupa snek sebelum mati dibunuh..Sangat menyayat hati apabila melihat keadaan mayatnya yang terbaring di tanah dengan kesan tembakan di bahagian dada..2 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

exchange bloglist