Wednesday, 6 March 2013

Makanan di"spray" Warna Untuk Kelihatan Menarik Ini Boleh Dimakan


Pernahkah anda terfikir suatu hari nanti untuk makan makanan yang telah di sembur (spray) dengan warna yang anda suka samada merah, biru, gold mahupun apa saja warna..! Ini adalah inovasi "food finish" yang pertama di dunia oleh sebuah syarikat Jerman..
Menariknya, semburan warna yang telah disembur pada permukaan makanan dikatakan boleh untuk dimakan seperti biasa..Warna hasil semburannya itu sebenarnya tidak berasa apapun dan ia hanya memberikan warna kepada makanan..

The Deli Garage, sebuah syarikat pengeluar Jerman mencipta idea pewarna "Food Finish" ini..Mereka memberikan contoh sebuah epal yang telah di spray dengan warna silver, selain itu seekor lobster berwarna merah juga telah ditukar warnanya menjadi kuning keemasan untuk kelihatan cantik..!

"Kami mengembangkan ribuan idea untuk produk makanan baru kami tapi hanya beberapa sahaja dari idea tersebut yang boleh digunakan dan dipasarkan ke pasaran," kata Kaya-Line Knust selaku Project Manager.. "Kami suka mencari dan membuat produk yang menyenangkan bagi kami dan pelanggan..Cat semburan berwarna ini adalah salah satu diantaranya"..
"

1 comment:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

exchange bloglist