Tuesday, 26 March 2013

Taman Tema Seks Pertama Di Korea Selatan


Buat kali pertama sebuah taman tema berunsur seks dibuka di Korea Selatan untuk pasangan pengantin baru honeymoon..Dikenali kerana mengandungi pelbagai jenis arca unik berunsur seksual, Jeju Loveland menjadi salah satu tempat menarik untuk dikunjungi..18sx..

Jeju Loveland (제주 러브 랜드) adalah sebuah taman arca seks yang telahpun dibuka pada tahun 2004 di Pulau Jeju yang terletak di Korea Selatan..

Taman ini tertumpu pada tema seks yang menjadi perhatian pengunjung, juga filem seksual untuk pendidikan seks serta paparan 140 ukiran mewakili menifestasi manusia dalam pelbagai aksi posisi hubungan seksual..

Selepas Perang Korea, pulau ini menjadi destinasi bulan madu yang popular bagi pasangan Korea kerana iklim panas di pulau itu..Hal ini menjadikan pulau ini begitu popular sebagai pusat honeymoon kepada pasangan pengantin baru..

Banyak pasangan telah berkahwin menjadikan dan pulau (tempat) ini sebagai pusat untuk pendidikan seks setelah taman tema seluas 2 padang bola ini dibuka....


Kini, pada waktu malam, hotel yang dibuka di pulau ini akan menawarkan beberapa jenis program hiburan yang menampilkan unsur-unsur erotik untuk pasangan pengantin baru ini merehatkan minda..

Idea pembinaan Jeju Loveland yang bertemakan seksual ini tercetus pada tahun 2002 oleh graduan dari Universiti Hongik Seoul yang mula mewujudkan ukiran untuk taman itu hinggalah ia dibuka pada 16 November 2004..
Oh ya, di sini bagi mereka yang belum mencapai umur 19 tahun tidak dibenarkan masuk ke dalam taman tema seks ini sebaliknya mereka boleh bermain di kawasan permainan yang disediakan untuk pengunjung dibawah umur yang mengunjungi tempat unik dan menarik di Korea Selatan ini..~


No comments:

Post a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

exchange bloglist