Thursday, 13 September 2012

Inilah Dia Popaye Sebenar..!!


Lelaki ini mempunyai lengan seperti watak dalam cerita Popaye..Lengannya yang tersangat besar diiktiraf oleh Guinness World Record 2013 semalam sebagai lengan/bisep yang terbesar di dunia..Lengannya berukuran 31 inci iaitu sebesar pinggang orang dewasa..!Dilahirkan di Mesir dan menetap di Amerika, Moustafa Ismail, 24, menyatakan bahawa dia mengambil masa selama 10 tahun untuk mendapatkan lengan sebesar pinggang orang dewasa itu..!


Dia dikatakan menetap di Amerika bersama-sama isterinya kerana faktor minat dalam sukan bina badan dan faktor fasiliti gymnasium yang pelbagai dan lebih baik di Amerika..


Ramai orang yang memandangnya sering berkata bahawa di kelihatan seperti watak "Popaye" kerana lengannya yang besar itu..Setiap pagi dia akan menumpukan seluruh perhatian dari jam 5 hingga ke jam 8 pagi sebagai latihan hariannya..


Bisep Moustafa kini telah disahkan sebagai pemegang rekod bicep/lengan terbesar dunia dan dia akan muncul dalam Buku Guinness World Record  2013, yang dilancarkan di London semalam..


AFP

10 comments:

 1. Macho gitu.... Lama dah tak tgk popeye the sailor man

  ReplyDelete
 2. besarnyee!! pinggang kite bru 27! haha

  ReplyDelete
 3. ingatkan john cena WWE yg berlengan besar rupa2 ada lagi...

  ReplyDelete
 4. tu dia...tu bukan lengan...tapi paha

  ReplyDelete
 5. Besar sekali sahabat lengannya.
  Sampai membutuhkan waktu 10 tahun untuk bisa buat lengan sebesar itu.
  Benar-benar perjuangan yang tidak ringan

  ReplyDelete
 6. 31 inci? aigoooo besarnya :((

  ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...