Thursday, 6 September 2012

Ular Sawa Sepanjang 16 Kaki Panjang Masuk Ke Bonet Hadapan Kereta


Ular sawa sepanjang lebih 16 kaki panjang ini telah masuk menyelinap ke dalam bonet hadapan kereta ini..Pasangan Marlene Swart dan Leon Swanepoel terpaksa menghadapi detik-detik ngeri dalam hidup mereka apabila ular sawa sepanjang 16 kaki telah masuk ke dalam bonet hadapan kereta mereka ketika mereka sedang bercuti di Taman Negara Kruger, Afrika Selatan..

Ular sawa besar itu dikatakan telah masuk kedalam bonet hadapan kereta mereka ketika mereka sedang menyaksikan hidupan liar, singa dan keindahan kawasan sekitar taman negara itu..
"Kami terpaksa memandu sejauh 3 kilometer untuk mencari tempat yang sesuai dan selamat bagi mengeluarkan ular sawa tersebut"..

Ketika bonet kereta itu dibuka, ular sawa itu kelihatan sedang bersantai di atas enjin kereta mereka sebelum ia melarikan diri menuju ke kawasan selamat..

Taman negara ini merupakan rizab terbesar di Afrika Selatan dan ia juga merupakan tempat tinggal kepada beberapa spesis reptilia termasuk 114, 507 burung dan 147 spesies mamalia merentasi keluasan 7332 km persegi..

The Rock Afrika Python adalah ular terbesar di benua itu dimana ular betina boleh membesar sehingga 16 kaki panjang sementara yang jantan boleh membesar sehingga 14 kaki panjang..

Ini merupakan pengalaman yang tidak boleh dilupai dalam hidup kami katanya..


Metro News UK


6 comments:

 1. tu diaaaa...dia ular laki ke betina?

  ReplyDelete
 2. wowwwwww..gelinya.hahahaha (tak padan dengan laki)...hahaa

  ReplyDelete
 3. Patutlah kat oversea rupanya... kat Malaysia jarang kita dengar kan...

  ReplyDelete
 4. kerete awk ke? haha buat sup best nih :D

  ReplyDelete
 5. kuat merayau pula ularnya ni sampaikn ke bonet..ishh3 !

  ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...