Thursday 28 March 2013

Pertama Kali Ikan Yu Berkepala Dua Ditemui Di DuniaSeekor ikan yu Bull berkepala dua yang berkongsi badan ditemui di sebuah perairan..Ikan yu berkepala dua tersebut telah ditemui oleh nelayan yang sedang memukat dan saintis menyatakan bahawa ia adalah kali pertama makhluk aneh (ikan yu) seumpama itu dijumpai di dunia..Satu kajian yang dijalankan oleh pakar-pakar di Michigan State University mengesahkan penemuan pelik ikan yu tunggal dengan dua kepala itu ditemui oleh nelayan di Teluk Mexico beberapa hari lepas..

"Ini sudah pasti salah satu daripada mereka fenomena yang menarik dan jarang ditemui," kata Michael Wagner, penolong profesor perikanan dan hidupan liar universiti..

"Adalah sangat baik sekiranya kita mendokumenkannya sebagai sebahagian daripada sejarah semula jadi di dunia ini." katanya..

Wagner dan pasukannya menggunakan MRI untuk mengenalpasti yu tersebut yang mempunyai dua kepala yang berbeza, hati dan perut, dengan baki tubuh selebihnya di belakang ikan tersebut membentuk ekor yang tunggal..No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...