4Lo6tkEvBVv3ZgCOiTpUbnOmMWU buatbest: Biar Betul..! Mereka Main Bolasepak Guna Bola Berapi..!!


Klik Iklan Untuk Info



Friday, 12 October 2012

Biar Betul..! Mereka Main Bolasepak Guna Bola Berapi..!!


 Bolehkah anda bermain bolasepak menggunakan bola berapi seperti pelajar-pelajar ini? Penganjur perlawanan bolasepak itu, Ali Akhyar berkata "Kami membuat bola api untuk menguji keberanian pelajar..!"









Pelajar-pelajar sekolah agama berasrama penuh di Kediri, Indonesia membuktikan bahawa tidak mustahil untuk bermain bola sepak menggunakan bola yang berapi..

Perlawanan bolasepak itu telah dilangsungkan selama 60 minit menggunakan "bola" yang merupakan buah kelapa yang telah dibakar dahulu sebelum digunakan untuk bermain..!

Buah-buah kelapa itu telah direndam di dalam minyak tanah selama dua hari sebelum dinyalakan untuk tujuan permainan "bolasepak" tersebut..

Beberapa orang pelajar yang bermain permainan itu juga dilihat berdoa sebelum bermain permainan bola berapi tersebut..



4 comments :

  1. gempak tu, ronaldo belum tentu berani nak men, ahaks

    ReplyDelete
  2. Teringin jugak nak try, hehe.

    ReplyDelete
  3. Kalau main bola berapi mesti guna kain pelekat dan berkaki ayam...he..he..he..

    ReplyDelete
  4. laa...aku pernah je main bola sepak berapi nie...siap guna tangan lagi...mmg rulenye bole guna tangan dan kaki...dan yg syok skali aku score 2 bijik gol time match final...terbaek...xpanas pun rasa...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

exchange bloglist