Thursday, 31 January 2013

Trend Cabut Gigi Depan Untuk Lelaki Kacak


Di sini, anda akan di kategorikan sebagai lelaki kacak, macho dan maskulin sekiranya anda berani membuang gigi hadapan dan dibiarkan begitu sahaja..Trend tersebut dikatakan terkenal dikalangan remaja lelaki masa kini yang mahu kelihatan kacak,tampan dan menjadi idaman wanita walaupun dikatakan trend sebegitu telah bertahan sejak hampir 60 tahun lamanya....

Udara Segar Dijual Dalam Tin Berikutan Pencemaran !


Anda boleh mendapatkan udara segar yang dijual di dalam tin berikutan pencemaran udara yang semakin teruk..Jika dilihat dari luarannya, ia kelihatan seperti air minuman dalam tin seperti kebiasaannya yang dijual di kedai-kedai..

Wednesday, 30 January 2013

Anda Tidak Akan Percaya Bahawa Ini Hanyalah Lukisan !


Serius, mati hidup balik pun anda susah nak percaya bahawa ini sebenarnya hanyalah sebuah lukisan tangan dan bukannya seni visual mahupun gambar sebenar..Denagn hanya menggunakan pensel dan arang, artis seni ini melukis potret selebriti terkenal yang kelihatan seperti gambar / foto sebenar..!

Tuesday, 29 January 2013

Duit Kertas Jatuh Dari Langit, Orang Ramai Berebut-Rebut


Orang ramai berebut-rebut sambil berteriak apabila beberapa helai duit kertas dilihat jatuh dari langit sebelum dikutip oleh orang ramai yang berada di tempat tersebut..Dari mana datangnya duit-duit kertas yang jatuh dari langit itu ?

Monday, 28 January 2013

Disebalik Kisah Sedih Pemergian Siti Hajar Binti Ahmad Sabir



RENTETAN PENGALAMAN DI HARI HARI TERAKHIR SITI HAJAR BINTI AHMAD SABIR

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang
Assalamualaikum wbt.

(COPY) Alhamdulillah, segala puji-pujian dirafakkan kehadrat Allah swt. Blog yang telah lama saya tidak update akhirnya diminta isi dengan suatu hikmah yang besar dari seorang mujahidah yang telah pergi ke alam sana. Hasil penulisan ini sesungguhnya ditulis oleh ibunya yang tercinta, ibu kepada arwah Siti Hajar Binti Ahmad Sabir (alfatihah). Semoga kita memperoleh manfaat yang besar dari perkongsian ini. Selamat membaca.

Gambar Puteri Diana Bertanda 'Not To Be Published' Akhirnya Dilelong


Sekeping gambar Puteri Diana yang ditandai dengan tulisan "Not To Be Published" telah berjaya dilelong kepada seorang pelabur hartanah dari San Diego..Gambar tersebut dikatakan diambil sebelum Puteri Diana berkahwin dengan Putera Charles dan bergelar Princess of Wales sedang berehat di atas katil bersama rakannya dalam satu percutian bermain ski suatu ketika dulu..

Sunday, 27 January 2013

Video Gadis Telan Pembalut/ Tuala Wanita Dibuang Oleh YouTube



Seorang gadis telah melakukan satu perkara menjijikkan dengan menelan pembalut / tuala wanita berdarah kepunyaannya sendiri sebelum mengupload video tersebut untuk tatapan semua di YouTube dan Facebook..Video gadis bernama Giovanna Plowman ini yang melakukan aksi menelan tampon berdarah tersebut dikatakan telah di buang oleh YouTube setelah mendapat kecaman dari pelbagai pihak..

Pesawat Terbang Tercanggih Ini Hanya Ambil 90 Minit Dari London Ke Sydney


Sebuah pesawat terbang tercanggih di dunia akan dibina untuk mempercepatkan jangkamasa ke sesuatu destinasi yang ingin ditujui oleh penumpangnya..Dijangkakan jarak dari bandaraya London ke Sydney hanya mengambil masa 90 minit menggunakan pesawat canggih ini manakala dari London ke New York hanya 1 jam !..

Saturday, 26 January 2013

Tanaman 40 Tahun Hidup Dalam Botol Kedap Udara Tanpa Air


Jika dilihat tiada yang istimewa pada tumbuhan tanam sendiri oleh lelaki tua didalam botol besar tersebut..Bagaimanapun tanaman dalam botol kedap udara ini sebenarnya sudah berusia 40 tahun dan hanya sekali sahaja ia pernah disiram dengan air sepanjang hidupnya hingga kini..

Friday, 25 January 2013

Kanak-kanak Hilang William Yau Zhen Zhong Disahkan Mati



Berdasarkan pakaian yang dicam ahli keluarga, mayat budak lelaki yang dijumpai di Sungai Sireh, Pelabuhan Klang, lewat petang semalam disyaki William Yau Zhen Zhong, 6, yang dilaporkan hilang pada 16 Januari lalu.Menurut sumber Hospital Tengku Ampuan Rahimah (HTAR) di sini, kira-kira jam 12.30 malam tadi, ahli keluarga mangsa telah membuat pengecaman ke atas mayat kanak-kanak yang ditemui tersangkut di tepi bot berhampiran jeti Sungai Sireh di depan flat Sri Perantau itu.

Suku Kaum Primitif Amazon Cuba Menyerang Helikopter


Beberapa gambar puak pribumi primitif yang cuba menyerang "helikopter" berjaya diambil oleh seorang juruterbang ketika sedang melintasi tengah-tengah hutan Amazon yang terletak di benua Amerika Selatan..

Kerana Rogol: 21,000 bilah pisau diberikan kepada wanita


Sebuah parti politik berhaluan kanan India mengedarkan beribu-ribu bilah pisau kepada golongan wanita di sebuah negeri di barat India untuk digunakan mereka jika diserang..

Thursday, 24 January 2013

Restoran Pelik Sajikan Menu Makanan Dari Tanah Dan Lumpur



Sebuah restoran pelik yang terletak di Jepun ini menyediakan menu masakan yang berunsurkan tanah dan lumpur..! Setiap sajian menu yang dihidangkan akan ditambah dengan "perasa" tersebut sehinggakan pelanggan yang datang makan kadangkala tidak menyedari adanya tanah dan lumpur dalam makanan tersebut..!

Wednesday, 23 January 2013

Motorsikal Pencuri Digantung Di Tiang Oleh Penduduk Kampung !


Geram gagal menahan dua lelaki yang disyaki mencuri pisang di kebun penduduk Kampung Kesom Che Nordin, Manir, Kuala Terengganu, di sini, beberapa penduduk bertindak menggantung motosikal suspek bersama pisang yang dicuri di sebatang tiang telefon di kampung berkenaan, semalam.

4 Sebab Kenapa Tidak Elok Makan Roti



Seperti biasa roti sudah menjadi kegemaran ramai orang. Selain mengenyangkan, mudah didapatkan dan harganya agak berpatutan, rasa roti juga beraneka ragam. Meskipun begitu, bukan bererti roti adalah makanan yang menyihatkan..Ada juga kebaikan dan keburukan roti ini..

Kawah Tasik Purba Di Marikh Bukti Pernah Didiami Kehidupan


Sebuah kapal angkasa milik Amerika Syarikat yang mengorbit planet Marikh menemui bukti kewujudan sebuah kawah tasik purba mengandungi air bawah tanah. Penemuan ini sekali gus menyokong teori bahawa Planet Merah (Mars) itu mungkin satu ketika dulu pernah didiami hidupan, kata Agensi Angakasa Lepas.Amerika (NASA) kelmarin..

Tuesday, 22 January 2013

Wanita Tawarkan Hubungan Intim Sekiranya Dapat 1 Juta Likes Facebook !


Seorang wanita bernama Cathrine Johansen menawarkan hubungan intim kepada seorang lelaki yang juga teman lelakinya sekiranya boyfriendnya itu berjaya mendapatkan '1 Million Facebook Likes' dalam tempoh 18 jam 

Monday, 21 January 2013

Wanita Dipukul Seorang Lelaki, Orang Ramai Tengok Jer..


Beberapa gambar yang menunjukkan tentang seorang gadis yang sedang dipukul oleh seorang lelaki di sebatang jalanraya..Pasangan yang sedang bergaduh itu hanya diperhatikan oleh orang ramai yang lalu-lalang di situ..Kelihatan gadis malang tersebut sedang diterajang dan ditarik rambutnya tanpa belas kasihan lelaki tersebut..Jom tengok beberapa gambar lelaki pukul perempuan tersebut..

Orang Terkaya Di Malaysia 2013


Bilionair telekomunikasi, T. Ananda Krishnan kini bergelar orang terkaya di Malaysia 2013 apabila memintas ‘Raja Gula’, Tan Sri Robert Kuok dengan mengumpul kekayaan bernilai RM30.56 bilion dalam senarai orang terkaya di Malaysia 2013..

Penari Tiang Yang Nampak Muda ?


Ini mungkin penari tiang tertua di dunia masa kini..Namanya mula dikenali ramai sejak video mengenai penari tiang yang sudah berusia ini tersebar di laman-laman web..Kerana terlalu minat dengan tarian tiang yang mengghairahkan ini, dia mula mempelajari tarian ini yang dikatakan mampu "memudakan" dirinya..LoL..

Sunday, 20 January 2013

Cara Menghilangkan Jerawat


Jerawat adalah masalah anak muda tetapi ia juga melibatkan orang dewasa. Jerawat terjadi bila kelenjar minyak mengeluarkan terlalu banyak minyak dan sebum di kulit terutamanya di muka, dada dan belakang iaitu kawasan yang mempunyai banyak bulu roma. Jom tengok tips dan cara menghilangkan jerawat.

Banner Listen Listen Listen Sambutan Najib Ke Kelantan


Haha..Salah satu banner yang agak 'rare' untuk menyambut Najib dan Rosmah Mansor yang dipasang sempena kedatangan Najib ke Kota Bharu, Kelantan..! Listen! Listen! Listen!

Lupa Bawa Topeng, Perompak Guna Baldi Tutup Muka Kantoi


Seorang perompak kantoi yang terlupa membawa topeng untuk digunakan semasa merompak tetap meneruskan hajatnya untuk merompak sebuah kedai makan dengan menutup kepala untuk melindungi mukanya itu menggunakan baldi..Walaupun agak bangang, tapi nampak agak kreatif..hahaa..

Ouch: Babi Makan Anjing !


Tak boleh blah..Aksi jijik dan kotor seekor babi yang sedang memakan bangkai seekor anjing yang berjaya dirakamkan..Ini mungkin video lama untuk sekadar selingan sahaja..Tapi kalau yang cepat rasa loya dan yang sewaktu dengannya, disarankan baik jangan tengok..Aku sendiri tengok pun macam.....hahaha..

Saturday, 19 January 2013

Inikah Gambar Hantu Kontroversi Di UiTM Lendu Melaka ?


Adakah ini gambar makhluk yang dikatakan sebagai hantu yang sedang hangat diperkatakan di UiTM Lendu, Melaka baru-baru ini..? Cuba anda perhatikan di gambar tersebut, terdapat satu susuk tubuh dalam bulatan merah di belakang seorang pelajar Uitm tersebut yang diperkatakan oleh sesetengah pihak sebagai hantu ataupun mungkin juga bayangan pokok di kawasan tersebut ketika hangat cerita hantu mengenai pelajar dirasuk, histeria di Uitm Lendu, Melaka..

Pencari Gali Amatur Temui Ketul Emas 5.5 Kg


Seorang pencari gali amatur Australia terkejut apabila menemui satu ketul emas seberat 5.5 kilogram di Ballarat, bandar yang dikenali sebagai "Perkampungan Emas"..Nilai ketul emas itu dianggarkan AS$300,000 (hampir RM1 juta)..!

Kecoh Cerita Hantu, Histeria, Rasuk Di UiTM Lendu Melaka


Kocoh tentang gambarcerita hantu sehinggakan ada pelajar-pelajar yang dikatakan histeria dirasuk hantu di Universiti Teknologi Mara (UiTM) Lendu, Melaka yang semakin tersebar di laman-laman sesawang Facebook, forum, blog selain trending cerita hantu uitm Lendu di Twitter malam tadi..Situasi cemas berkenaan cerita hantu yang merasuk para pelajar di Uitm Lendu ini membangkitkan rasa bimbang kepada pelajar-pelajar universiti terbabit.. 

Friday, 18 January 2013

HOT !! JOM KENALI CIRI-CIRI SYIAH


Penganut Syiah di Malaysia (orang melayu) atau di Indonesia selalu bersembunyi dalam segala hal, terutama mereka mendakwa bahawa Syiah merupakan bahagian mazhab dalam Islam. Padahal sebenarnya tidak. Syiah juga seringkali dikaitkan dengan Iran. Dalam istilah Syiah, hal itu disebut “Taqiyah”. Namun sebenarnya ada beberapa yang boleh kita perhatikan dari penganut Syiah dari 15 ciri-cirinya yang berikut ini: Sesat.

Thursday, 17 January 2013

Tips Diet Kuruskan Badan Dengan Cepat Dan Berkesan


Semua orang mahukan bentuk tubuh badan yang kurus dan menawan..Mungkin ada yang nak kurus, tapi ada juga ke yang nak gemuk? Mungkin ada juga..Pastinya ramai tak kira lelaki atau perempuan yang nakkan tips, petua dan cara untuk kuruskan badan secara sihat..Petua dan cara ini mungkin boleh dijadikan sebagai tips diet untuk kurangkan berat badan dengan cepat dan berkesan..!

Gambar Beberapa Saat Sebelum Ditanduk Badak Sumbu


Detik indah pasangan suami isteri ini yang bergambar bersama badak sumbu sebelum mereka ditanduk oleh badak sumbu yang berada dibelakang mereka itu ketika sedang melawat taman negara hidupan liar..

Festival Kejam Ayam Hidup Dijadikan Sasaran Memanah


Festival ais yang diadakan ini mengundang kontroversi kerana menggunakan ayam hidup sebagai sasaran memanah..Selepas menggantung ayam-ayam tersebut ke dinding, peserta akan menjadikan ayam tersebut sebagai sasaran untuk  memanah sehingga binatang tersebut mati..

Wednesday, 16 January 2013

Wanita Curi Keretapi Sebelum Rempuh Rumah


Seorang wanita disyaki telah mencuri keretapi sebelum merempuh sebuah rumah..Wanita yang bekerja sebagai seorang tukang cuci, dikatakan tidak tahu untuk memberhentikan keretapi yang telah dicuri walaupun tahu untuk menggerakkan keretapi tersebut..haha..

Tuesday, 15 January 2013

Dua Buah Komet, ISON Dan PanSTARRS Akan Melintasi Bumi 2013 Ini


Dua buah komet dijangkakan akan melintasi bumi pada tahun ini..Dijangkakan pada bulan Mac dan Oktober 2013 ini kedua-dua buah planet yang diberi nama ISON dan PanSTARRS Comet akan melintasi bumi, sesuatu yang sangat dinantikan oleh semua orang..!

Serius: Batang Pokok Ini Bewarna Pelangi


Batang pokok ini kelihatan seperti karya seni yang dilukis menggunakan warna-warna yang pelbagai..Bagaimanapun warna-warna pelangi yang kelihatan pada batang pokok ini sebenarnya merupakan tindakbalas semulajadi yang terhasil sehingga menyebabkannya kelihatan bewarna-warni..

20 Lubang Besar Terbentuk Di Sawah Padi !


Sebanyak 20 buah lubang besar ditemui terbentuk di kawasan sawah padi lapor media..

Monday, 14 January 2013

Restoran Menggunakan Robot Sebagai Tukang Masak Dan Pelayan Tetamu !


Mungkin pada masa depan nanti, penggunaan tenaga manusia dalam pengurusan restoran mungkin tidak lagi diperlukan..Seperti yang telah dilakukan oleh sebuah restoran ini, pelayan dan tukang masaknya adalah robot-robot yang telah diprogramkan untuk menyelia dan menguruskan restoran..!

Sunday, 13 January 2013

Live: Saat Dramatik Wanita Dan Budak Lelaki Terperangkap Dalam Kebakaran Rumah


Saat-saat dramatik seorang budak lelaki dan wanita yang sedang terperangkap menjerit meminta tolong dalam kebakaran dengan berlindung di koridor tingkap grill rumah mereka yang sedang marak terbakar dijilat api..

Gambar Menarik Himpunan Kebangkitan Rakyat (HKR 2013) KL 112 !


Beberapa gambar menarik sekitar Himpunan Kebangkitan Rakyat 2013 @ KL 112 yang diadakan di Stadium Merdeka semalam..Seperti Perhimpunan Bersih terdahulu, KL 2013, 12 Januari 2013 ini berjalan dengan jayanya..

Saturday, 12 January 2013

Pemegang Sosej Tercucuk Mata Budak Ni !


Wang Zijun dikatakan sedang makan sosej di dalam kereta sebelum bapanya tiba-tiba memberhentikan kereta serta-merta..Akibat daripada insiden itu, sebatang pemegang sosej buluh telah tercucuk pada kedalaman 1.5cm di bahagian kelopak mata anaknya yang pada ketika itu sedang makan sosej di tempat duduk belakang kereta yang dipandu itu..

Himpunan Kebangkitan Rakyat (KL 112) 12 Januari 2013


Himpunan Kebangkitan Rakyat (HKR) @ KL 112 akan bermula tidak lama lagi..Dijangkakan seramai 1 juta rakyat Malaysia akan memenuhi kawasan sekitar Kuala Lumpur untuk menunjukkan sokongan terhadap Himpunan Kebangkitan Rakyat 12 Januari 2012 hari ini..Beberapa gambar yang diambil pada ambang Himpunan Kebangkitan Rakyat (KL 112) ini sama seperti perhimpunan Bersih 3.0 yang lalu..

Friday, 11 January 2013

Gambar: Kereta JPJ Dibakar Sebabkan Kemalangan 10 Kenderaan


Sebuah kenderaan penguatkuasa JPJ (Jabatan Pengangkutan Jalan) dibakar oleh orang ramai yang mengamuk kerana tidak berpuashati selepas kemalangan teruk yang membabitkan 10 buah kenderaan di Jalan Bruas-Ayer Tawar, Perak..Orang ramai yang marah mula menterbalikkan kereta penguatkuasa JPJ tersebut sebelum bertindak membakar kenderaan JPJ tersebut..

Thursday, 10 January 2013

Koleksi Mutiara Kata



Koleksi Mutiara Kata dan Kata-kata Hikmah untuk perkongsian bersama sebagai panduan hidup untuk semangat dan motivasi yang berguna untuk semua..selamat membaca...

Gara-gara Ingin Menjadi Wanita, Lelaki Potong Kemaluan Sendiri


Seorang lelaki bertindak nekad dengan cuba memotong kemaluannya sendiri kerana didorong oleh perasaan kewanitaan dalam dirinya itu..Dia bertindak nekad memotong zakarnya menggunakan gunting sehingga mengakibatkan terpaksa dimasukkan ke hospital ekoran pendarahan yang teruk..

Oh Tidak! Makhluk Aneh Ditemui Di Tepi Pantai


Seekor makhluk aneh yang agak pelik ditemui terdampar di tepi pantai dalam keadaan sudah mati..Dengan keadaan bangkai makhluk tersebut yang agak pelik dan aneh, ramai yang tertanya-tanya tentang gerangan makhluk tersebut yang tidak pernah dilihat sebelum ini..

Video: Mati Meletup Selepas Bergayut Di Pencawang Elektrik


Seorang lelaki mati meletup setelah terkena kejutan elektrik selepas dia memanjat sebuah pencawang elektrik sebelum melakukan aksi akrobatik kerana dibawah pengaruh dadah..Dia menghayunkan dirinya sebelum mati meletup terkena renjatan voltan elektrik berkuasa tinggi pencawang tersebut..

Wednesday, 9 January 2013

Wanita Diharamkan Pakai Jeans, T-Shirt Elak Rogol Di India


Sebuah perkampungan yang terletak di India melarang keras wanita dan gadis-gadis bujang daripada memakai seluar jeans dan juga t-shirt untuk mengelakkan diri daripada dirogol berikutan sebuah kes rogol yang terjadi baru-baru ini sehingga mengakibatkan kematian seorang gadis di India..

Laman Web Jual Bayi Serendah Rm 3,150 Seorang


Sepasang bayi telah diiklankan untuk dijual oleh seorang lelaki melalui sebuah laman web jual beli terkenal..Laman web tersebut dikesan mengeluarkan sebuah iklan pemerdagangan bayi melalui penjualan sepasang bayi dengan harga serendah Rm3,158 seorang..

Tuesday, 8 January 2013

Lelaki Kaya Ini Pakai Baju Emas Untuk Mencari Cinta


Seorang lelaki kaya yang juga pemberi pinjaman wang dari Pimpri-Chinchwad, India ini berkata, dia mengambil seramai 15 orang tukang emas selama dua minggu untuk bekerja 16 jam sehari bagi menyiapkan baju tenunan benang emas miliknya itu lapor media..Tujuannya hanya satu, untuk memikat hati wanita dalam mencari cinta katanya..!!

Monday, 7 January 2013

Hospital Tawarkan Wad VIP Untuk Hubungan Intim Suami Isteri


Sebuah wad seks VIP hospital dicipta untuk memudahkan pasangan bermasalah melakukan hubungan seksual dalam usaha untuk mendapatkan anak..Tujuan wad VIP ekslusif yang menyediakan pelbagai keperluan tambahan untuk pasangan suami isteri melakukan hubungan intim kecuali kondom ini adalah untuk membantu pasangan mendapatkan anak dalam pelbagai cara..

Ribut Tropika Sonamu Dijangka Sebabkan Tsunami Di Terengganu, Kelantan, Pahang ?


Kecoh di beberapa laman sesawang Facebook mahupun Twitter setelah kononnya NASA mengeluarkan kenyataan bahawa kawasan Pantai Timur Malaysia akan dilanda Tsunami berikutan Ribut Sonamu yang dijangkakan melanda Negeri Terengganu, Kelantan dan Pahang..Dikatakan juga negeri-negeri yang terletak di Pantai Timur Malaysia itu berdekatan laluan Ribut Sonamu yang memungkinkan terjadinya Tsunami di pesisiran pantai Laut China Selatan..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

exchange bloglist