4Lo6tkEvBVv3ZgCOiTpUbnOmMWU buatbest: Apa Benda Yang Banyak Tercucuk Di Muka Anjing Bulldog Ini?


Klik Iklan Untuk Info



Tuesday, 7 August 2012

Apa Benda Yang Banyak Tercucuk Di Muka Anjing Bulldog Ini?



Kenapa dengan muka anjing bulldog ini..? Benda apa yang banyak tercucuk dimukanya itu?



Pakar vaterinar di Norman telah menjalankan satu pembedahan kecemasan untuk membuang 500 duri landak yang tercucuk di hampir keseluruhan muka dan kaki anjing bulldog ini..



 Anjing bulldog berusia 3 tahun di Oklahoma, ini telah mendapat pengajaran berguna dimana sebanyak 500 duri landak tercucuk dimukannya setelah dia berlari bersama seekor landak..!



Vaterinar itu turut percaya bahawa masih lagi terdapat sisa duri landak didalam tubuh anjing bulldog tersebut walaupun selepas pembedahan itu selesai..

Pemilik binatang itu, Jerry memberitahu, mereka nampak anjing bulldog tersebut sedang bermain bersama binatang peliharaan mereka yang lain di sekitar kolam pada 29 Julai lepas tetapi tidak menyangka ada seekor landak sesat telah memasuki kawasan tersebut yang menyebabkan anjing tersebut cuba menangkap haiwan tersebut..

Landak tersebut dikatakan datang ke kolam pada waktu malam untuk minum kerana sumber air semakin berkurangan di Oklahoma dan landak tersebut merasa terancam kerana kehadiran anjing bulldog tersebut..

Vaterinar itu turut mendakwa bahawa belum pernah terjadi kejadian seperti ini berlaku dimana seekor landak telah menyerang balas seekor anjing..!!




AFP


15 comments :

  1. kesian anjing tue nak beramas mesra dgn landak, tapi landak serang dia lak hehehe

    ReplyDelete
  2. apa tu???
    tengah bt rawatan kr tu..???

    ReplyDelete
  3. dah agak..duri landak..hehee xpasal2 kena penangan landak.

    ReplyDelete
  4. dah agak..duri landak..hehee xpasal2 kena penangan landak.

    ReplyDelete
  5. mcm mne plak duri lndak tu bleh ada kat situ??

    ReplyDelete
  6. Kecian anjing tu.. tak pasal2 dh jd buah durian...
    cofirm sakit

    ReplyDelete
  7. kesian nye. tp kan law tgk muka dye time ada duri ngan muka dye time duri dh dibuang, muka yang penuh dengan duri tu lebih cute lh

    ReplyDelete
  8. siannyer... ingtkan die buat akupuntur... rupanya duri landak... ahakz...

    ReplyDelete
  9. sian bulldog tu...landak la tu..

    ReplyDelete
  10. kna serangan landak nie.. huhu. punya bnyk durinye.. agak2 camne landak tue eh?

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

exchange bloglist