4Lo6tkEvBVv3ZgCOiTpUbnOmMWU buatbest: Lima Sekawan Bergambar Bersama Setiap Lima Tahun Sehingga 30 Tahun..!!


Klik Iklan Untuk Info



Sunday, 29 July 2012

Lima Sekawan Bergambar Bersama Setiap Lima Tahun Sehingga 30 Tahun..!!


1982: Lima sekawan daripada Santa Barbara, California telah pergi bercuti. Mereka mendapat idea untuk mengambil gambar di tempat yang sama pada setiap 5 tahun yang akan datang..Saksikan foto-foto bersama yang diambil oleh mereka ditempat yang sama, di bangku yang sama, duduk pada kedudukan yang sama, pada setiap 5 tahun bermula dari umur mereka 19 hingga umur mereka 50 tahun..!!




1987: Lima tahun berselang, mereka setuju kembali ke tempat ini semula..Wardlaw di hujung sebelah kiri sekali, diikuti Rumer, Burnley, Molony dan Dickson di sebelah kanan..Molony sentiasa memegang balang kaca tersebut..Rumer pula mempunyai topi di lutut kakinya..


1992: Selepas lima tahun berlalu, perubahan kecil mulai kelihatan pada mereka dari segi rambut dan pakaian yang mengikut trend semasa dan mungkin perubahan kecil dari segi usia juga..


1997: Sejak gambar pertama diambil, mereka semua telah membawa haluan masing-masing..Burnley adalah seorang guru, Wardlaw seorang jurufoto filem, Dickson pula membuka restoran, Molony pula bekerja di UPS di New Orleans, Rumer seorang pesara dan tinggal di Oregon..




2002: Mereka masih meneruskan apa yang telah dilakukan sebelum ini..Wardlaw menyatakan, ini adalah salah satu cara mereka berhubung antara satu sama lain untuk tahun-tahun yang akan datang.



2007: 25 tahun berlalu, mereka masih tidak terlepas untuk bergambar bersama-sama..Mereka masih lagi meneruskannya..!
..
                                     

2012: Selepas hampir 30 tahun, mereka masih meneruskannya dan mereka menyatakan akan meneruskan tradisi ini walaupun jika terjadi sesuatu diantara mereka...~




p/s: apa kesimpulan yang dapat anda nyatakan mengenai gambar ini? gembira, terharu, sedih?








Yahoo.

12 comments :

  1. dyorang mengutamakan persahabtan dari keselamtan . hehehe :D

    ReplyDelete
  2. waduuh keren banget sob sumpah.... haha, ane juga jadi kepengen sama sahabat sahabat ane.
    tapi kaalu udah jauh jauh tu pada males kumpul dan balik lagi.. biasanaya :(

    ReplyDelete
  3. cool, dah ahlinya masih sama, kalau berkurangan sure terasa kehilangan lagi2 bila tgk pic2 lama

    ReplyDelete
  4. satu persahabatan yg kekal

    ReplyDelete
  5. wahh, setia nya mereka berkawan !! bagus2x

    ReplyDelete
  6. lucu ada, terharu ada, kagum ada, pelik ada... macam2 ada la... nice...

    ReplyDelete
  7. best frend forever nie... best klu ada kengkawan yang mcm nie

    ReplyDelete
  8. kagum! bukan senang nak buat tuh

    ReplyDelete
  9. stylo ah...bkn senang nk buat mcmni..

    ReplyDelete
  10. terharu la.. bukn sng nk jumpe mcm ni. =)

    ReplyDelete
  11. tak dapat penghargaan ke dorang ni...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

exchange bloglist