4Lo6tkEvBVv3ZgCOiTpUbnOmMWU buatbest: Inikah Gambar Hantu Kontroversi Di UiTM Lendu Melaka ?


Klik Iklan Untuk Info



Saturday, 19 January 2013

Inikah Gambar Hantu Kontroversi Di UiTM Lendu Melaka ?


Adakah ini gambar makhluk yang dikatakan sebagai hantu yang sedang hangat diperkatakan di UiTM Lendu, Melaka baru-baru ini..? Cuba anda perhatikan di gambar tersebut, terdapat satu susuk tubuh dalam bulatan merah di belakang seorang pelajar Uitm tersebut yang diperkatakan oleh sesetengah pihak sebagai hantu ataupun mungkin juga bayangan pokok di kawasan tersebut ketika hangat cerita hantu mengenai pelajar dirasuk, histeria di Uitm Lendu, Melaka..



Turut mengundang kontroversi apabila ada sesetengah pihak mengatakan bahawa gambar yang dikatakan sebagai hantu itu merupakan susuk tubuh orang minyak yang menganggu pelajar di UiTM Lendu Melaka itu..

Gambar diatas dikatakan sebenarnya merupakan gambar lama yang dikeluarkan kembali setelah kes gangguan "hantu" keatas pelajar-pelajar universiti tersebut berlegar di laman-laman sosial seperti Twitter, Facebook, Blog dan Forum..Gambar yang dikatakan makhluk tersebut secara tidak sengaja telah diambil oleh pelajar berhampiran Jambatan Tasik Tun Fatimah, Universiti Teknologi Mara (UiTM) Lendu Melaka itu..

Entri Berkenaan Cerita Hantu Oleh Pelajar Uitm Lendu Di Sini

Turut dikaitkan mengenai kes gangguan pelajar yang dikatakan terkena histeria, sampuk dan rasuk di universiti tersebut apabila ada beberapa orang pelajar UiTM tersebut yang dikatakan membuat tarian Ulik Mayang sebelum gangguan seperti histeria mula berlaku, ujar seorang pensyarah Uitm Lendu, Melaka sehingga memaksa majlis bacaan Yassin dijalankan semalam menurut beberapa sumber internet..Apapun ini mungkin kes terpencil sahaja berkenaan UiTM Lendu yang dikatakan berhantu..

15 comments :

  1. xleh nak zoom la gambarnya... huhu...

    ReplyDelete
  2. pernah baca entry ni selm ni tapi dekat blog lain..huhu..nampak macam hantu tengah berjoget je..pada mata saya lah..huhu

    ReplyDelete
  3. semuanya ini adalah auta , sekarang kes ni dah dapat diselesaikan , student saja yang kecohkan lebih :) . Kini sudah ada pendedahan tentang ini

    ReplyDelete
  4. macam pakai baju joget jer. cuba tgok sejarah baju yg terdapat di melake? mcm kabaya pun ade jgak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg pon..tu bukan org minyak..tapi ulikmayang..mlmkejadian ada event dimana tarian ulik mayang di buat..sokemungkinan memanggil benda2 tu muncul..base on that night..and ni gambar bukan lama..baru lg ..

      Delete
    2. bodoh,,, buat statement yg salah.. ni gambar da lame la.. da 2 tahun.. bende tu pokok.. xcaye datang lendu

      Delete
  5. gambar tu tak da apa pun.tiang lampu dan bayangan tu balikan cahaya lampu dari air tasik,,,,ana ada org minyak yg pakai songket(nampak mcm songket)karutlah

    ReplyDelete
  6. nak cerita hantu yang lebih seram dari #uitmlendu? baca kat sini.

    ReplyDelete
  7. adooi...macam makcik jual sayo jee..

    ReplyDelete
  8. pokok tu.. nengok bebetul..

    ReplyDelete
  9. serius..benda ini mmg betul lah..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

exchange bloglist